Felipe Santos je tudi zatresel mrežno NK Maribora, in sicer maja letos, ko so Mariborčani doma s 5:1 premagali Ankaran, časten zadetek pa je prispeval ravno mladi brazilski napadalec. Santos je zdaj okrepil Mariborčane, to novico so potrdili v Ankaranu: “Felipe Silva Correa dos Santos bolj poznan pod imenom Felipe Santos se po polovici sezone dokazovanja v našem klubu in 7 mesecev pred iztekom pogodbe seli nazaj v Prvo Slovensko ligo, k najuspešnejšem slovenskem klubu NK Maribor! K NK Maribor odhaja v zameno za dobro odškodnino, kar pa je dokaz da tudi v našem klubu znamo delati z mladimi nogometaši.”

Prestop so z objavo na Facebooku potrdili tudi pri NK Mariboru.

V začetku letošnjega leta je okrepil Ankaran, pred tem pa je bil član nogometne šole Palmeiras, katera je znana kot največja brazilska nogometna šola.

Nova mlada moč v napadu

21-letnik je na zelenici preživel 987 minut, Ankaran pa se je po koncu sezone v prvi slovenski ligi preselil razred nižje. Za primorski klub je sicer zadel trikrat in enkrat asistiral, v statistiko pa je vpisal 15 nastopov.

“Silvi se zahvaljujemo za doprinos k uspehom našega kluba, saj je bil prav on eno največjih presenečenj prve slovenske lige,” so še zapisali pri Ankaranu.