Po poročanju portala Tagesschau.de so zaposleni danes zjutraj v enajstih trgovinah v Berlinu in Brandenburgu našli velike količine mamil. Kot so popoldne sporočili policisti, gre pri najdenih snoveh za kokain. Kasneje so opravili ustrezna testiranja in kokain zasegli. 

Večje količine kokaina so lani večkrat odkrili pri veletrgovcu s sadjem v Groß Kreutzu v Brandenburgu. Tudi takrat so bili paketi skriti v škatlah za banane in so prihajali iz Južne Amerike.

Prizadetih je enajst trgovin

Po podatkih policije so bile skupno prizadete štiri trgovine v Brandenburgu in sedem v Berlinu, podatkov o točnih lokacijah zaenkrat niso posredovali. Po poročanju medijev gre predvsem za trgovine Lidl. Kot so pojasnili, "trgovec trenutno komunicira z ustreznimi organi glede incidenta."

Kot je za medije povedal tiskovni predstavnik policije, so bile oblasti obveščene po tem, ko so zaposleni, ki so zjutraj razpakirali škatle z bananami, odkrili sumljive pakete, ki so ležali med sadjem. Zaenkrat je vpletena berlinska policija in carinski preiskovalni urad.