Šport

Svetovni hit vadbe na bazenu sedaj tudi v Mariboru

Uredništvo , 22.07.17 ob 17:33

Svetovni hit, Onmat Fit vadba zajema celotno telo in prinaša odlične rezultate. Sedaj tudi v Mariboru!

V okviru projekta ‘Voda za vse!’ so v petek, 21. julija, na kopališču Mariborski otok predstavili novo obliko vadbe na vodi – Onmat Fit. Idejni vodja Kristijan Ladič je tako skupaj s Fitnes zvezo Slovenije in Športnimi objekti Maribor prikazal najnovejši trend za vadbo na vodi.

Popolnoma drugačna dimenzija vadbe

Onmat fit je trening na vodi s katerim preizkušamo in izzivamo celotno telesno propriacepcijo saj že tradicionalnim vajam dodamo popolnoma drugačno dimenzijo vadbe, ki nam jo nudi prav voda. Vadba ima majhen vpliv na sklepe, saj zaradi napihljive deske, na kateri vadba poteka, kot tudi vode absorbira udarce. Zaradi bosonogega treninga pa razvija tudi mišice prstov, sprednjega dela stopala, pete in gležnjev.

Vadba izboljšuje ravnotežje in stabilnost

Treningi vključujejo izometrično moč, poli metrično moč ter vzdržljivostne vaje, kakor tudi fleksibilnost ob izvajanju. Vadba prav tako izboljšuje ravnotežje in propriocepcijo za vsakdanje življenje ter omogoča izboljšanje dodatne športne zmogljivosti. Ob tem se izboljšuje tudi trdnost jedra telesa, mišična masa in stabilnost.

Onmat fit sedaj tudi na Mariborskem otoku

Za vse športne navdušence in radovedneže bo Onmat fit vadba na voljo čez poletje na kopališču Mariborski otok. S tem se je Slovenija uvrstila na svetovni zemljevid, saj je zdaj ena izmed sedmih držav, ki ima svojo verzijo vadbe na blazini.