Zlata lisica je moja domača tekma, tudi če se preseli iz Maribora v Kranjsko Goro. Zato hočem nastopiti. Res je, urnik je naporen, zdaj se resnično začenja ‘hitra sezona’ s tekmami smuka in superveleslaloma, ampak na Zlati lisici si želim nastopiti vsako sezono,” razloge za odločitev pojasnjuje smukaška svetovna prvakinja.

Zlata lisica je moja domača tekma, tudi če se preseli iz Maribora v Kranjsko Goro. Zato hočem nastopiti.

S tem želim podpreti tudi organizatorje, ki jih veliko osebno poznam, in vem, kako si prizadevajo za izvedbo tekme, to morda narediti še bolj zanimivo in opozoriti, da je Slovenija pomemben sestavni del urnika svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Škoda, da ne bo gledalcev, a tako pač je, moramo poskrbeti za zdravje in varnost. Upam in verjamem, da bodo kmalu znova na tekmah,” je še sporočila Mariborčanka.

Za Ilko bo to prvi veleslalom po dveh letih

Štuhčeva se bo kot specialistka za hitre discipline prvič to sezono pomerila v veleslalomu. Nazadnje je v tej disciplini tekmovala pred skoraj dvema letoma, ko je bila Zlata lisica v Mariboru. Na veleslalomu 1. februarja 2019 je bila 20.

Nazadnje je v tej disciplini tekmovala pred skoraj dvema letoma, ko je bila Zlata lisica v Mariboru. Na veleslalomu 1. februarja 2019 je bila 20.

Takoj po Mariboru se je odpravila na SP v Aareju, kjer je devet dni pozneje osvojila drugi naslov svetovne prvakinje v smuku.

Med najboljšimi smukačicami na svetu

Štuhčeva je v St. Antonu dobila potrditev, da je v smuku med najboljšimi na svetu. Od zmagovalnega odra jo je ločilo le 12 stotink sekunde. Na vseh treh smukih to sezono je bila med trideseterico.

Nedeljski superveleslalom se ni izšel po načrtih: “Postavitev je bila težka, nimam drugega za reči. Z njo se že od starta nekako nisem spoprijateljila. Kjer je bilo treba vzeti več prostora, ga nisem, kjer to ni bilo potrebno, sem ga. Nič ni šlo po načrtu. Po napaki višje sem skušala na delu, kjer je prišlo do odstopa, nekaj nadoknaditi z bolj direktno linijo, vendar sem, ko sem bila v zraku, ugotovila, da se ne bo izšlo.

Navijanje bo tokrat prek družbenih omrežij

Tokratno tekmovanje bo nekaj posebnega prav zaradi odsotnosti navijačev ob progi in v ciljni areni. Vsi navijači pa lahko sodelujejo pri ustvarjanju navijaškega vzdušja na obeh tekmah s pomočjo družbenih omrežij na navijaškem mestu navijajzalisicke.si.

STA