Slovenskemu košarkarju Vlatku Čančarju so se najverjetneje izpolnile otroške sanje. Na poletni ligi NBA je namreč zadovoljil okuse vodstva Denver Nuggets in bo po poročanju profila Slovenska košarkarska reprezentanca na socialnem omrežju facebook v prihodnji sezoni debitiral v najmočnejši ligi na svetu.

Pred dvema letoma se je podal na nabor lige NBA

Nadarjeni 22-letni in 2,1 metra visoki slovenski košarkar iz Kopra se je pred dvema letoma podal na nabor lige NBA kot član Mega Leksa iz Srbije in kot 49. po vrsti so ga izbrali Denver Nuggets. Po osvojeni zlati medalji na evropskem prvenstvu s Slovenijo leta 2017 se je sredi sezone 2017/18 podal še v špansko prvenstvo k San Pablo Burgosu.

Trenirati je začel pri 15. letih

Kot navajajo na spletni strani primorci.si je košarko začel trenirati pri 15. letih. Z odločnostjo je začel obiskovati šolski košarkarski krožek, po nekaj dneh se je odločil, da bo začel trenirati v ŠD Koš. Njegova kariera se je začela strmo vzpenjati po prehodu v Olimpijo, kjer je začel pri 16 letih zares trenirati. V tem klubu ni ostal dolgo, saj se mu je odprla priložnost igranja v klubu Mega Leks, kar naj bi bila zanj modra odločitev, saj so se mu tam ponujale boljše možnosti in priložnosti za uspeh v karieri. Zamenjal je tudi agencijo, njegov agent je postal Miško Ražnatović, medtem ko si je v novem klubu hitro izboril ustrezen status, med osrednjimi igralci. V Mega Leksu se sedaj pripravlja na NBA-slog, kot visoko krilo, ki lahko prenaša žogo, igra raznovrstno in ima dokaj dober met.