Estonec Rein Taaramäe je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji od Santo Domingo de Silosa do vrha na Picon Blancu (202,8 km) in novi vodilni v lovu na rdečo majico. Na današnji etapi jo je sicer nosil slovenski as Primož Roglič, ki je z ekipo prepustil skupno vodstvo, poroča STA.

Štiriintridesetletni Taaramäe (Intermarche-Wanty-Gobert) je dosegel 19. zmago v karieri, zadnjo etapo je pred tem osvojil v drugi etapi dirke po Sloveniji leta 2016, ko je dobil tudi skupni seštevek. Na Vuelti je v etapi sicer slavil že pred desetimi leti.

Estonec je bil pred današnjo etapo 1:28 minute za Rogličem (Jumbo-Visma) v skupnem seštevku in tako prevzel rdečo majico vodilnega. Slovenski as je namreč v cilj prišel kot sedmi z 1:48 minute za etapnim zmagovalcem.

V skupnem seštevku je Roglič tretji

Drugo mesto je danes osvojil Američan Joe Dombrowski (UAE Team Emirates), ki je zaostal 21 sekund, Francoz Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) pa je kot tretji za Taaramäejem zaostal 36 sekund.

Tri sekunde je Rogliču odščipnil Španec Enric Mas (Movistar), v istem času kot 31-letni Kisovčan pa so v cilj prišli tudi Kolumbijec Egan Bernal, Britanec Adam Yates (oba Ineos Grenadiers), še en Kolumbijec Miguel Angel Lopez (Movistar) in Španec Mikel Landa (Bahrain Victorious).

V skupnem seštevku je prvi Taaramäe, 25 sekund zaostaja Elissonde, 30 pa Roglič na tretjem mestu.

Naslednja etapa ravninska

V torek bo na sporedu etapa od El Burgo de Osme do Moline de Aragona (163,9 kilometra). Čeprav so jo organizatorji označili kot ravninsko, bodo imeli v zahtevnem zaključku, zadnjih 900 metrov namreč poteka navzgor s povprečnim naklonom sedem odstotkov, možnost tudi favoriti, če etapa ne bo pripadla ubežnikom. Med najboljšimi v zahtevnih sprinterskih zaključkih navkreber je tudi Roglič.