V 17. etapi od Unquere do Lagos de Covadonge (185,8 km) je v boju za etapno zmago na zadnjem vzponu strl Kolumbijca Egana Bernala ter ostale tekmece in slavil 56. zmago v karieri. V cilj je 31-letni Kisovčan prišel 1:35 minute pred zasledovalci, poroča STA.

Na zadnjem klancu odpeljal zmagi naproti

Roglič (Jumbo-Visma) je bil edini, ki je sledil prvotnemu napadu Bernala (Ineos Grenadiers) okoli 62 km pred ciljem. Nato pa je na zadnjem klancu do jezer Covadonga (12,5 km/6,9 %) 7,5 km pred ciljem za seboj pustil še Kolumbijca in se odpeljal zanesljivi zmagi naproti.

Drugo mesto v etapi je iz skupine favoritov, ti so pred koncem ujeli Bernala, na koncu osvojil Američan Sepp Kuss, sicer Rogličev moštveni kolega, tretji pa je bil Kolumbijec Miguel Angel Lopez (Movistar).

V skupnem seštevku ima 31-letni Kisovčan zdaj 2:22 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom in 3:11 minute pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar).

Slab dan je ujel dosedanji vodilni v skupnem seštevku, Norvežan Odd Christian Eiking (Intermarche-Wanty-Gobert). Šestindvajsetletnik je rdečo majico prevzel po deseti etapi in jo držal vse do danes, ko na vzponih na La Collado Llomeno (7,6 km/9,3 %) in zaključnega do jezer Covadonga ni mogel slediti ritmu najboljših.

V četrtek bo na sporedu še ena zahtevna etapa v asturskih gorah. Karavano čaka 162,6 km dolga preizkušnja od Salasa do povsem novega vzpona na Vuelti, Altu d’El Gamoniteira. Dolg je 14,6 km s povprečnim naklonom kar 9,8 odstotka.