“Po spet izgubljeni tekmi ni enostavno dati določene izvlečke, ampak vsakem primer vseeno moram reči, da tisto kar sem videl po koncu tekme pri igralcih. Najbolj sem nesrečen zaradi njih, ker so določeni fantje pustili solze. Dokazali so, da jim ni vseeno, kar se dogaja in na to sem ponosen,” je uvodoma dejal Radovan Karanović.

“Po drugi strani, pa to kaj sem pričakoval, priložnosti Vipotnika, ki bi mogoče obrnila tisti kanček sreče na našo stran. Ne moremo reči, da smo v igri bili boljši, zavestno smo pustili igro Olimpiji in mislim, da bi ta priložnost pripeljala do drugega psihološkega momenta. Sledil je spet gol iz kota, zaradi česar je bilo v nadaljevanju vse težje,” doda 53-letni strateg.

Pred Mariborčani je sedaj povratna tekma v kvalifikacijah za ligo Evropa proti HJK. “Narediti moramo vse, da bodo fantje dvignili glave in dobili tekmo. Če ne bomo verjeli, se to ne bo zgodilo.”

“Smo v situaciji ko nas niti realizacija noče, po drugi strani pa dobivamo prelahke gole in ti se pol odraža na ekipo. Ne glede na vse, kaj se govori in piše sem še vedno zelo optimističen in to želim prenesti na ekipo. Mislim, da si fantje niso zaslužili, da smo v takšni situaciji. Imajo odnos na treningih kot na tekmah. Kljub vsemu je kar nekaj pozitivnih stvari. A če tekmo izgubiš, ne moreš reči, da je to realnost.”

Podpora Viol

Navijaška skupina Viole je s transparentom in kasneje še z vzkliki dala vedeti, da stoji za svojim trenerjem. Ponosen sem na to, saj mislim, da so tisti pravi navijači prepoznali naš trud.”

Ne glede na točkovno razliko vem, trener Maribora verjame, da “ko se bo situacija obrnila, se bo obrnila v pravo smer.” Maribor je letos velikokrat bil kaznovan iz prekinitev. “Ko poskušamo na treningih popraviti te stvari, se nam vedno znova zgodijo tudi na tekmah. Prvi prejeti gol nas je zagotovo popeljal v neželeno smer. Dosti je tudi mladih fantov, ki jim v določenem trenutku pade koncentracija. To se enostavno zgodi.”

Da bi situacija v Ljudskem vrtu bila še težja Karanović ne bo mogel računati na usluge Maxa Watsona, poškodoval se je tudi Vladan Vidaković. “Že na prejšnji tiskovni konferenci sem razlagal določene stvari. Zdaj se nam je poškodoval še Watson in mislim, da smo ga izgubili za jesenski del. Kot sem slišal, si je nos zlomil Vidaković. Vse zadeve, ki sem jih doslej razlagal, sem jih razlagal z razlogom. To je tudi en od razlogov zakaj se stvari tako odvijajo. Mislim, da se sreča mora obrniti na našo stran.

Karanović ni obupal

Sledilo je vprašanje, če je glavni trener že obupal, sledil je jasen odgovor: “Ne bi rekel, da sem obupal. Se ne strinjam.” Pokazali so pa tudi nogometaši Maribora, da jim ni vseeno. “Kljub porazu proti Helsinkom sem bil zadovoljen z odzivom igralcev. Ne glede na vse, so pokazali karakter, čeprav nam ni bilo lahko, saj smo izgubili tri zaporedne tekme. A fantje so danes pokazali tista čustva, da jim ni vseeno.”

Ob koncu je Karanović še dodal, da se bo prej ali slej krivulja obrnila navzgor. “Mislim, če ne bom prvi optimističen jaz, težko bodo tudi igralci. Izhajam iz tega, kar smo že naredili. Verjamem, da veliko tudi dobrega. Po drugi strani, bom tudi to realno povedal, danes so krči prijemali igralce Olimpije in ne moje. Tudi to nekaj pove. Mislim, da se bo prej ali slej pokazal rezultat našega dela,” pojasnil je tudi zakaj je pred tekmo dejal, da bi bil zadovoljen z neodločenim rezultatom.

“V situaciji kakršni smo bili pred tekmo je bilo to povedano z razlogom. V nogometu nismo od včeraj in če pride do slabe serije, se ve, da pozitivno vpliva tudi neodločen rezultat.”

Sledila je še precej neprijetno vprašanje, aktualni državni prvak je po štirih krogIH na zadnjem mestu Prve lige Telemach. “Se strinjam, ni prijetno v tem trenutku. Če bom še vedno na čelu ekipe, vem, da bomo naredili vse, da se to spremeni,” za konec je še Karanović dodal da so v klubu enotni pri iskanju razlogov zakaj je prišlo do krize in da ne razmišlja o tem, ali je ogrožen njegov položaj na klopi Maribora.