Dvakratni zmagovalec koledarske dirke po Franciji, Tadej Pogačar, je najbolje plačan kolesar na svetu. Skladno z novo pogodbo, bo letno zaslužil kar šest milijonov evrov.

Letos zabeležil 12 zmag

Doslej naj bi bil najbolje plačan kolesar trikratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan, ta je za naslednji dve leti podpisal pogodbo z Team TotalEnergies do leta 2023, po poročanju časnika L’Equipe prejel pa je vreden pet milijonov evrov na leto, pri Bora Hansgrohe pa pred tem pa 5,5 milijona evrov. Štirikratni zmagovalec Toura Britanec Chris Froome (Israel Start-Up Nation) naj bi prejemal po 4,5 milijona.

Pogačar je letos zabeležil 12 zmag, dobil je tri etape na Touru, kjer je ob skupni zmagi osvojil tudi majici za najboljšega gorskega kolesarja in z 22 leti tudi za najboljšega mladega kolesarja. Pred tem je dobil UAE Tour, dirko Tirreno-Adriatico in dirko po Sloveniji, legendarna pa je njegova zmaga nad Francozom Julianom Alaphilippom na dirki Liege-Bastogne-Liege. Temu je dodal še olimpijski bron na cestni dirki v Tokiu.

Konec meseca nazaj na kolo

Po poročanju portala se bo Pogačar na kolo vrnil konec meseca, ko ga čaka dirka v Franciji (Bretagne Classic-Ouest), nato pa naj bi 12. septembra v Trentinu nastopil tudi na evropskem prvenstvu in konec septembra na svetovnem prvenstvu v Flandriji. Sezono naj bi sklenil na dirki po Lombardiji v oktobru.

STA