Potem ko so morali prireditelji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v norveškem Vikersundu že dopoldne odpovedati žensko preizkušnjo, je popoldan enaka usoda doletela še moško. Tekmo so zaradi premočnega vetra odpovedali. Po novem bodo tako ženske kot moški v nedeljo imeli po dve tekmi.


Skakalci bi morali začeti ob 16. uri, a so najprej prvo serijo prestavili za pol ure, potem na 17. uro, žirija pa je nato še pred to uro sprejela odločitev, da tekme danes ne bo.

Vodstvo tekmovanja je pozneje sporočilo tudi nov urnik tekem za nedeljo. Pri moških bodo izvedli najprej eno sprintersko tekmo z eno serijo ob 11.05, ob 15.30 bo sledila še prvotno predvidena tekma po novem formatu s tremi serijami. V prvi bo nastopilo 30 tekmovalcev, v drugi 20, v zadnji pa samo še deset.

Ženske, na startnem seznamu na letalnici je sicer le 17 skakalk, pa bodo zdaj v nedeljo prav tako imele dve tekmi. Prva bo na vrsti že ob 9. uri, a bo sprinterska z le eno serijo, sledila bo klasična tekma z dvema serijama ob 10.00.