Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je na tekmi v spustu za svetovni pokal v Mariboru dosegla četrto mesto in s tem najboljšo uvrstitev na domačih tekmah na najvišji ravni. Zmagala je Francozinja Myriam Nicole s časom 3:35,909.

Sedemindvajsetletnica iz Lepe Njive, ki je bila v kvalifikacijah v soboto peta, je po dveh vmesnih časih za tedaj vodilno Britanko Tahnee Seagrave zaostajala dve sekundi, nato pa v zadnjem delu prašne in spolzke proge nadoknadila ogromno časa in v cilju za vsega štiri tisočinke sekunde prehitela Britanko.

Kljub prevzemu vodstva so evropsko prvakinjo minulega konca tedna v Mariboru do konca prehitele tri od preostalih štirih tekmic, tako da je Hrastnikova zasedla končno četrto mesto. To je bil najboljši izid slovenske predstavnice na domačih tekmah v Mariboru. Pred tem je bila v svetovnem pokalu peta lani na prvi od dveh tekem ter leta 2019.

Že prva vožnja za trening je bila drugačna kot včeraj, še več se je naredilo lukenj, bolj spolzko je bilo, tudi več prahu. Težko držiš krmilo in linijo, zato sem zadovoljna, da sem konec tedna končala brez padca,” je še dejala 27-letnica.

Bila je res težka dirka, na koncu ti že skorajda zmanjka moči, ampak veš, da moraš stisniti. Punce so zelo hitre, časi so zelo skupaj,” je še tekmice ocenila najboljša Slovenka v spustu.

Hrastnikova je za zmagovalko Nicolovo zaostala 4,493 sekunde. Francozinja je bila za 1,322 sekunde hitrejša od druge Italijanke Eleonore Farina, svetovno prvakinjo, Švicarko Camille Balanche pa je prehitela za 3,194 sekunde.