NK Maribor čaka prva tekma 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Glavni trener NK Maribor Radovan Karanović in kapetan Martin Milec, sta bila prisotna na današnji tiskovni konferenci pred jutrišnjo (sreda, 20.15) prvo evropsko tekmo z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska.

»Dejstvo je, da priprave nismo začeli kompletni in seveda ne moremo govoriti o maksimalni pripravljenosti. Upam, da se bo tekma razpletla v našo korist,« je uvodoma povedal Radovan Karanović in dodal:

“Mislim, da smo zbrali dovolj informacij o Šahtjoru iz Soligorska, pričakujem sicer v ekipi še kakšnega tujca več, saj so omejeni v državnem prvenstvu. Imajo nedvomno individualno kvaliteto in mislim, da nas čaka zelo naporna tekma.”

Kronaveter v kadru za jutrišnjo tekmo

Kapetan ekipe Martin Milec je dejal, da je vzdušje v slačilnici odlično in da so novinci v ekipi pokazali, da so dodana vrednost. “Novinci so se super vključili, poskušamo jim pomagati, da se čim prej privadijo na novo okolje. Na pripravah so dokazali, da imajo kvaliteto, da so dodana vrednost.”

Ekipi NK Maribor se bo zagotovo poznala odsotnost najboljšega strelca v zgodovini kluba, Marcosa Tavaresa, ampak kot je dejal njegov naslednik, bo ‘Tava’ še vedno z njimi: “Preden sma prišla (s trenerjem Karanovićem) na tiskovno konferenco, je rekel naj povem, da je on še vedno z nami, ampak sedaj v drugi vlogi. To kaj je Tavares dal nam v vseh teh evropskih tekmah, res vsaka mu čast, ampak žal, se je poslovil in zdaj je to za nami.”

Trener Vijoličastih je še odkril, da Rok Kronaveter najverjetneje bo igral, vendar ne od prve minute. Celotno novinarsko konferenco lahko pogledate spodaj, v kolikor vam video ne odpre, pa direktno na tej povezavi.