Vijoličasti so z izvrstnimi predstavami v skupinskem delu Evropske lige, postali prvi slovenski klub v zgodovini, ki bo nastopil v šestnajstini finala Evropske lige. Mariborčani, ki so prvič prezimili v Evropi, se bodo pomerili z močno Sevillo. V kadru tokrat brez poškodovanega Šulerja, na tekmo pripravljen Vršič.
 
Šimundža: »Poznamo njihove slabosti«
V taboru vijoličastih so si ogledali številne posnetke, tekme so spremljali preko televizije, prav tako pa si je trener Ante Šimundža v živo ogledal zadnji tekmi. Nasprotnika so tako dobro analizirali, odkrili so njihove pomanjkljivosti, ki jih je sicer zelo malo. »Zadnje tekme sem si ogledal v živo. Moje domneve, ki sem si jih ustvaril že pred tem, ko sem si ogledal nekaj posnetkov, so potrdile vse stvari. Ekipa je resna, nevarna predvsem v prekinitvah in v protinapadih. Imajo pa seveda tudi oni slabosti. Dobil sem potrditve tudi glede njihovih slabosti. Njihove slabe stvari bom seveda zadržal zase, tako kot tudi naše dobre stvari. Moramo vedeti, da oni nastopajo v španski ligi, ki je zelo močna. Želijo si v Evropo, do sedaj so že dvakrat osvojili evropski pokal, ekipa in klub sta zelo resna. Z naše strani lahko potrdim, da bo Maribor nadaljeval s stvarmi, ki jih delamo dobro. Želimo si narediti korak naprej, kot posamezniki in kot ekipa«.
 
Tekma brez pritiska, le nagrada za pretekli trud
Mariborčani so si z dobrimi predstavami v jesenskem delu zagotovili tudi prvo spomladansko tekmo v Evropi v zgodovini kluba. Vsi se zavedajo, kaj tekma proti Sevilli pomeni. Seveda je zaradi pomembnosti tekme, tudi veliko zanimanja navijačev in javnosti, s čimer pa raste tudi pritisk. V klubu zagotavljajo, da so zato veliko namenili tudi psihični pripravi. Igralec Aleksander Rajčevič razlaga, da vsi z nestrpnostjo pričakujejo tekmo. »Vsi vemo, da nas čaka pomembna, zgodovinska tekma. Zavedamo se, da nas na igrišču čaka težko delo. Vendar smo se na vse dobro pripravili. Mislim, da nihče izmed nas ni obremenjen. To je naša nagrada za preteklo delo, vsi smo sproščeni in komaj čakamo na tekmo. Pomembno je, da dobro začnemo. Imamo kar nekaj izkušenj z začetnim pritiskom. Verjamem, da bomo mi tisti, ki bomo prvi in hitro zadeli« še dodaja Rajčevič. Trener Ante Šimundža verjame v pripravljenost svojih varovancev. »Mislim, da so se fantje dovolj osvežili. Kar se tiče psihe, je normalno, da je napetost vedno večja. Zavedajo se svoje naloge in dela, ki so ga opravili v preteklosti in dela, ki nas čaka na naslednji tekmi. Tako psihično in fizično smo pripravljeni na vse«.
 
Naj njihova kriza še traja      
Mariborčani zagotavljajo, da bi bil uspeh za njih napredovanje. »Smo športniki in želimo zmagovati, ne glede kdo je na drugi strani. Želimo se pokazati v najboljši možni luči«, razlaga Šimundža. V kader za tekmo se sicer vrača Nusmir Fajič, medtem ko za tekmo po vsej verjetnosti še ne bo pripravljena prva okrepitev Marko Šuler. Na drugi strani pa je na tekmo pripravljen Dare Vršič. »Oba sta pokazala, da sta profesionalca. Njune kvalitete niso sporne. Definitivno sta in bosta oba velik doprinos ekipi. Je pa res, da bosta oba potrebovala še nekaj časa, da se poistovetita s klubom. Dare je dovolj izkušen, da lahko v drugem, morda celo v prvem polčasu, dvigne ritem«.  Vsi si sicer želijo, da bi se kriza gostov nadaljevala tudi na njihovih dveh tekmah. »Morda so malo v krizi, ampak to ne vpliva na našo miselnost. To je lahko dobro, lahko pa tudi slabo, saj se bodo želeli prikazati v boljši luči. Oni morajo pokazati kakšna ekipa so in upam, da bodo krizo podaljšali«.