Mariborčani so v dvoboj v Lendavi morali brez Josipa Iličića in še nekaterih že prej odsotnih igralcev, a bili vseeno v vlogi nespornega favorita. Te vloge v prvem polčasu niso upravičili, v drugem pa hitro strli odpor sicer odločne domače zasedbe. S peto zmago so se na lestvici prebili tik za Olimpijo, za katero zaostajajo za točko. Nafta je po sedmem porazu osma.

 

Standings provided by Sofascore

Lendavčani so na tekmi prvi zagrozili, ko je v šesti minuti z glavo poskusil Rok Pirtovšek, vendar je Ažbe Jug žogo ujel. Mariborčani so prvo lepšo akcijo izpeljali v 20. minuti, ko je z volejem poskusil György Komaromi, a meril malce previsoko.

Milan Klausz je takoj zatem na drugi strani prišel do odprtega strela, vendar Jug ni imel veliko težav z njim, Etienne Beugre pa je v 26. minuti sam prišel v kazenski prostor Nafte, kjer pa ga je dobro ustavil Žan Mauricio.

Tudi Nafta pa je še naprej testirala mariborsko obrambo, med drugim je Tom Kljun v 39. minuti sprožil z desne strani in zgrešil cilj, tako kot tudi Darko Hrka, ko se je odločil za strel od daleč v 44. minuti.

Nafta je tudi drugi polčas začela odločno in takoj poskusil z novim strelom od daleč, vendar se Jug ni pustil presenetiti. Kljub ne posebej prepričljivi igri gostov pa so slednji povedli v 56. minuti, ko je Niko Grlić v mrežo pospravil z blokom odbito žogo.

Le tri minute pozneje je Beugre podvojil prednost Maribora, potem ko je po podaji Komaromija z desne strani zadel z glavo. Komaromi je sam poskusil s strelom v 63. minuti, vendar žogo poslal v Mauricia.

V 71. minuti je Haris Kadrić zgrešil iz ugodnega položaja, ko je žogo z diagonalnim strelom poslal mimo vratarja in mimo vrat, na drugi strani pa je bil natančnejši Marko Božić, ki je z glavo unovčil podajo Sheyija Oja z leve strani ter tako v 79. minuti postavil končni izid.

22. 9. 2024 Lendava, športni park.
Prva Liga Telemach,9. krog.

Nafta - NK Maribor 0:3 (0:0)

Grlić 56', Beugre 59', Božić 79'

Postavi:

NAFTA 1903: Mauricio, Pirtovšek, Tojčić, Dumančić, Marinič, Lesjak, Hrka, Csóka (65' Brkić), Georgievski (65' Kadrić), Kljun (76' Božičković), Klausz (81' Dragoner).
Klop: Jahić, Dragoner, Kadrić, Brkić, Božičković, Šintič, Škrbič, Zamuda, Plej. Trener: Joszef Boszik.

NK MARIBOR: Jug, Širvys (88' Meško), Vidmar, Krajnc, Sousa, J. Repas, Ž. Repas, Grlić (72' Ojo), Borys (88' Osterc), Komáromi (72' Božić), Beugre (60' Mbina).
Klop: Bergsen, Pridgar, Vidmar, Sikošek, Meško, Lorbek, Vrhovec, Osterc, Barišić, Božić, Ojo, Mbina. Trener: Ante Šimundža.

Sodnik: Mihael Antič (Koper)