Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1).

* Športni center, sodniki: Jug, Kovačič in Vidali.
* Strelci: 0:1 Phler (40.), 1:1 Tijanić (54.), 1:2 Zahović (60.), 1:3 Mešanović (83.).
* Triglav: Čadež, Rogelj, Milanović, Kumer, Arh Česen, Mlakar, Kryeziu (od 83. Gajič), Brkić, Tijanić, Janković (od 66. Grvala), Majcen.
* Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Požeg Vancaš (od 66. Mešanović), Hotić, Kronaveter (od 80. Tavares), Zahović (od 86. Kramarič).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Do četrte zaporedne zmage v prvenstvu

Mariborčani so se Kranjčanom oddolžili za poraz v prvem krogu in prišli do četrte zaporednem zmage v prvenstvu. Štajerci, ki so med tednom presenetljivo izpadli iz pokalnega tekmovanja proti Kopru, so tako zadržali stik z vodilnimi ekipami, Triglav, ki je doživel že sedmi zaporedni poraz, pa ostaja predzadnji.

Prvi polčas brez posebnosti, napetost je počasi naraščala

Večina prvega polčasa ni prinesla posebnega razburjenja, saj prve pol ure gledalci ne na eni ne na drugi strani niso videli posebej nevarnega poskusa. V 35. minuti pa je po kotu z desne strani zagrozil Maribor, ko je Blaž Vrhovec s strelom z glavo zatresel prečko. Pet minut pozneje pa so Štajerci dosegli edini gol v polčasu, Rudi Požeg Vancaš je podal z leve strani, pred vrati pa je najvišje skočil Aleks Pihler in z glavo zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so gosti znova zadeli, a so sodniki razveljavili gol Roka Kronavetra zaradi igranja z roko Luke Zahovića. V 53. minuti je z leve streljal Požeg Vancaš, a zadel le drugo vratnico. Takoj zatem pa so domači izpeljali bliskovit protinapad in izid izenačili.

Na sredini igrišča je do žoge pripel Luka Majcen, povlekel proti kazenskemu prostoru gostov, žogo podal na levo do vtekajočega Davida Tijanića, ki je zanesljivo ugnal Kenana Pirića. Za Tijanića je bil to četrti gol sezone, za Majcna pa tretja podaja.

Zahovič preobrnil igro

Vsega šest minut pozneje pa je svoj tretji gol sezone dosegel Zahović, ki je za novo vodstvo Maribora na prvi vratnici spretno z nogo unovčil nizko podajo Mitje Vilerja z leve strani. V 80. minuti je do strela iz ugodnega položaja z roba kazenskega prostora prišel Dino Hotić, a ni bil dovolj natančen.

Mešanovič zadal usoden udarec

Zato pa je bil v 83. minuti natančnejši Jasmin Mešanović, ki je z nizkim strelom zadel za 3:1 z roba kazenskega prostora in izbrancem Darka Milaniča prinesel želeno zmago. V 90. minuti je bil blizu povišanja vodstva Marcos Tavares, a zadel vratnico. Domači so ob koncu prišli do strela z glavo, ki pa ni bil natančen.

Kranjčani bodo v 11. krogu v četrtek gostili Kidričane, Mariborčani pa dan prej Velenjčane.