Varovanci Damirja Krznarja so v Velenju igrali brez poškodovanega Sikoška, premor pa so tokrat dobili Milec, Božić in Antolin. V začetni enajsterici sta začela Žinič in Lorber, ki je dočakal premiero v članski konkurenci (18-letni zvezni igralec je doslej zbral 41 nastopov za selekcijo U19).

Mariborčani so v prvih osmih minutah tekme prejeli dva zaslužena rumena kartona. Porumenela sta obra centralna branilca Watson in Šoštarič Karić. Knapi so že v uvodnem delu pokazali pogumen pristop, v 10. minuti pa prišli do prve resnejše priložnosti, ko je udarec Vošnjaka ustavil vratar Jug.

Prva prava priložnost za Vijoličaste je bila šele na polovici prvega polčasa, ko je Iličić s krasno podajo zaposlil Tolića, ta pa z natančno podajo v kazenski prostor našel osamljenega Vipotnika, ki takšne priložnosti redko zapravlja. Minuto za tem, pa še enkrat smola za Vipotnika. Po podaji Ivana Brnića nebeški skok prvega napadalca Maribora, ki je tokrat zapravil še lepšo priložnost. Zadetek Maribora je preprečila vratnica.

Ogromno priložnosti na obeh straneh

Še enkrat se je zatresla vratnica domačega vratarja Biuka. Tokrat po izjemnem strelu Josipa Iličića, ki je meril s prostega strela oddaljen približno 25 metrov od gola. V 33. minuti je Vošnjak po slabi reakciji Šoštariča Karića pobegnil celotni obrambi, vrata je zapustil tudi Ažbe Jug, na srečo mariborskih navijačev je Vošnjak iz težke pozicije meril preko praznih vrat Maribora.

Pogumen in napadalen pristop so domači držali vse do konca prvega polčasa. Po izgubljeni žogi Josipa Iličića v 40. minuti do nevarnega strela še Kosić, ki je meril ob desni vratnici.

Vipotnik pred in po polčasu

Vipotnik je tik pred polčasom le zatresel mrežo. Tolić je s krasno podajo našel Repasa ta pa zavrnil žogo v sredino kazenskega prostora do napadalca Maribora, ki je le uspel poriniti žogo v nasprotno mrežo.

V drugem polčasu je Krznar zamenjal Watsona namesto Uskokovića. V 50. minuti pa povišanje vodstva, podal je Lorber za asistenco ob debitantskem nastopu, Vipotnik pa z glavo zabil žogo v mrežo ob vratnici.

V 58. minuti dvojna menjava pri Mariboru v igro Mitrović in Laušić, z igrišča Šoštarič Karič ter Lorber. Deset minute kasneje še tretja menjava pri Vijoličastih tokrat Luka Božičković namesto Jana Repasa.

Šov Brnića za zaključek tekme

Brnić v samostojni akciji v 80. minuti tekme. Otresel se je domače obrambe in s plasiranim strelom z roba kazenskega prostora povišal na 3:0. Kaj hitro za tem, pa še četrti zadetek za Vijoličaste, v glavni vlogi ponovno mladi Hrvat Ivan Brnić, ki je prebil po levi strani in krasno zaposlil Marka Tolića, ki je brez težav dosegel zadetek.

Žreb četrtfinalnih parov bo opravljen 14. marca, ob Mariboru so si napredovanje že zagotovili Primorje, Celje, Koper in Rogaška.

Pokal Pivovarna Union, osmina finala, 8. marec

Rudar Velenje – Maribor 0:4 (0:1)

Strelci: 0:1 Vipotnik (45), 0:2 Vipotnik (50), 0:3 Brnić (80), 0:4 Tolić (81)

Rumeni karton: Watson (4), Šoštarič Karič (8), Brkić (35), Bošković (62), Bićanić (66), Iličić (75)

Začetni postavi:

RUDAR VELENJE: Biuk, Verbič, Bošković, Musa (58′ Tubić), Džumhur (58′ Zukić), Bićanić, Kočar, Brkić (53′ Biggs), Kosić, Jovanović, Vošnjak. Klop: Moćić, Avdić, Majcenovič Urh, Mijošek, Kujović, Zukić, Tubić, Biggs, Jozič. Trener: Adnan Zildžović.

NK MARIBOR: Jug, Žinič, Watson (46′ Uskoković), Šoštarič Karič (58′ Mitrović), Guerrico, Lorber (58′ Laušić), Repas, Iličić, Tolić, Brnić, Vipotnik. Klop: Bergsen, Mitrović, Uskoković, Laušić, Božičković, Ishaq Rafiu, Kronaveter, Jakupović, Alijagić. Trener: Damir Krznar.

Izidi:

– torek, 7. marec:
Primorje – Zavrč 6:1 (4:0)
Celje – Bosch Bračič Videm 3:0 (2:0)
Koper – Domžale 2:0 (0:0, 0:0)

– sreda, 8. marec:
CB24 Tabor Sežana – Rogaška 0:1 (0:0)
Rudar Velenje – Maribor 0:4 (0:1)
16.00 Aluminij – Fužinar Vzajemci
18.00 Nafta 1903 – Olimpija

– četrtek, 9. marec:
14.30 Kety Emmi&Impol Bistrica – Bravo