Šlo bi za prvo mednarodno naslovnico katere od najbolj prepoznavnih velikih športnih serij videoiger, na kateri se bo pojavil slovenski športnik.

Luka Dončić bo obraz mednarodne naslovnice jeseni prihajajoče košarkarske videoigre NBA Live 20, trdijo viri blizu giganta industrije videoiger Electronic Arts, ki serijo NBA Live izdaja že od leta 1994.

Sploh prvi slovenski športnik v zgodovini

Če se bo to zares zgodilo, bo Dončić po poročanju portala Siol postal sploh prvi slovenski športnik v zgodovini, ki se bo pojavil na naslovnici katere od največjih in najbolj priljubljenih serij športnih videoiger. Gre za čast, ki jo praviloma dobijo le največja imena posameznega športa. Da bi slovenski košarkarski zvezdnik lahko dobil prostor na naslovnici najnovejše igre v košarkarski seriji NBA Live, pa je po navedbah omenjenega portala prvi razkril honorarni pisec za medij Forbes Brian Mazique, ki se sklicuje na dobro obveščeni vir pri razvijalcu igre EA Sports.

Rezervirano le za največja imena svetovnega športa

Naslovnica NBA Live 20, ki bi sodeč po minulih izdajah, najverjetneje prihaja septembra. Sploh prvič se bi tudi zgodilo, še navajajo, da bi bil na naslovnici katere od videoiger z uradno licenco lige NBA, ki jih vsako leto kupijo in vanje na stotine ur vložijo milijoni ljudi, praviloma pa je rezervirano le za največja imena svetovnega športa, košarkar moštva Dallas Mavericks, ki ga zastopa Dončić.

Dogovor z EA Sports bi sklenil septembra

Dončić bo, če bo do septembra res sklenil dogovor z EA Sports, tako deležen enake časti kot pred njim LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant, Stephen Curry in ne nazadnje tudi Michael Jordan, ki so do zdaj krasili naslovnice košarkarskih simulacij NBA Live in NBA 2K.