Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na najboljši možni način začel tritedensko dirko po Italiji. Na osemkilometrskem kronometru v Bologni je trenutno v zanesljivem vodstvu – delo je že opravila večina najboljših.

Uvod v prvo tritedensko dirko sezone je bil osemkilometrski kronometer, ki se je po šestih kilometrih ravnine zaključil z 2,1 kilometra dolgim vzponom do bazilike San Luca. Dobra dva kilometra vožnje navkreber sta imela povprečni naklon 9,7 odstotka, najstrmejši del je imel 16 odstotkov.

Roglič z vrhunsko uvrstitvijo na kronometru

Vse skupaj je še dodatno začinilo vreme. Že zaradi slabe napovedi so se številni najboljši odločili za start povsem na začetku startne liste, tako je denimo kot prvi začel Nizozemec Tom Dumoulin, tretji je s startne rampe zapeljal Rus Ilnur Zakarin, peti Kolumbijec Miguel Angel Lopez, deveti Italijan Vincenzo Nibali, dvanajsti Roglič, tik za njim Španec Mikel Landa.

Za tveganje se je odločil Britanec Simon Yates, ki se bo v boj z uro pognal ob 19.43 kot 174. od 176 kolesarjev, ki so začeli rožnato dirko.

Roglič ima po 25 kolesarjih na cilju kar 23 sekund prednosti pred Nibalijem in še pet sekund več prednosti pred Lopezom ter Dumoulinom.