Šport

Kljub veliki prednosti Mariborčani z veliko željo po zmagi na derbiju

Karin Kočevar, 14.03.19 ob 11:36

Na današnji novinarski konferenci pred sobotnim derbijem z Olimpijo sta trener Milanič in obrambni igralec Rajčević strnila svoje občutke pred tekmo ter pojasnila kakšne so priprave, načrti in želje vijoličastega moštva.

Danes je potekala novinarska konferenca NK Maribor pred sobotnim derbijem v Stožicah. Kot je povedal trener Darko Milanič priprave potekajo po ustaljenem ritmu. “Jasno je, da ko je na programu derbi je potem vse bistveno lažje. Fantje so tu, so prisotni, želijo odigrati super tekmo in to se vidi od prvega dne v tednu.” Vzdušja v slačilnici se je dotaknil tudi Aleksander Rajčević, ki je poudaril, da je vzdušje v slačilnici super, tudi zato, ker so prejšnji teden uspeli premagati Gorico na domačem stadionu. “Gremo v derbi pozitivni in si nadejamo pozitivnega rezultata.

Kljub veliki prednosti vijoličasti ne počivajo na lovorikah

Mariborčani odhajajo v Ljubljano z desetimi točkami naskoka, kar pa ne pomeni, da vijoličasti počivajo na lovorikah. “Mislim, da se vedno isto pripravimo na tekmo, ne glede na to kakšna je razlika, ker je treba tekmo odigrati profesionalno. Mi gremo vsako tekmo na zmago, tako da menim, da so priprave na sobotni derbi enake, saj si želimo priti iz Ljubljane s pozitivnim rezultatom,” je danes povedal Rajčević. Je pa statistika predvsem na strani vijoličastih, saj jim očitno Stožice zelo ležijo. “Sposobni smo igrati na gostujočem igrišču zelo dobro,” poudarja Milanič ter doda, da znajo določene trenutke tekme dobro prestati in so trdo odločeni v zmago. “Verjetno nam Stožice ležijo, upam, da nam bodo tudi v soboto,” pa dodaja Rajčević, ki ga je pred časom športni direktor Zlatko Zahović označil tudi kot hrbtenico vijoličastega moštva, kar si sam šteje v izjemno čast.

Pa največja nevarnost Olimpije?

Sej gledate tekme in vidite na kakšen način prihajajo do svojih priložnosti,” pove Milanič ter doda, da je Olimpija moštvo, ki ima individualno kvaliteto. “Ustvarili smo si veliko točkovno razliko, ker smo v našem delu uporni.” Kvaliteta plus upornost pa pripelje do tega, kar zadnje čase prikazujejo nogometaši Maribora, a potrebno se je zavedati, da Ljubljančani igrajo na svojevrsten način. “Poskušajo izkoristiti karakteristike svojih igralcev, ker se to vidi, pa je nato potrebno na igrišču le opraviti svoje delo.” Mariborski strateg je opozoril tudi na to, da je potrebno biti na takšnih tekmah pozoren na več stvari, a kot dodaja Rajčević priprave na derbi potekajo enako, kot za vse ostale tekme, saj ne glede na to, da se igral derbi, je nogomet potrebno držati na profesionalnem nivoju. Trener je in še bo, svoje varovance o vsem dodobra obvestil, saj si želi, da iz Ljubljane prinesejo tri točke. A kot poudarja, je pomembno, da kljub serviranim informacijam igralci le-te obrnejo sebi v prid in jih najdejo tudi na igrišču.

Nekateri ‘poškodovanci’ na derbiju že na voljo

Treningom so se na začetku tega tedna priključili tudi poprej poškodovani, Milec, Viler ter Šuler, a je slednji odšel s treninga po nekaj minutah in tako z moštvom ni treniral. “Prva dva sta zdrava, sta preživela. Milec in Viler sta opravila čisto normalen trening in na njiju lahko računam,” je povedal Milanič. “Ju imam na razpolago, za njima je neka pavza. Novica, da sta ta teden odtrenirala z moštvom. Ali bosta začela v začetki enajsterici pa bomo še videli.” Poudaril pa je, da so tudi v preteklosti, ko Milca ni bilo na razpolago, našli dobro zamenjavo v Pihlerju, zato so pri vijoličastih pripravjeni na vse.

Trener zapušča tribuno, vrača se na klop ob igrišče

Zadnjo tekmo si je mariborski strateg ogledal s tribune, pri čemer je dejal, da je bistveno raje na igrišču. “S popolnoma drugačnimi občutki sem spremljal igro. Razumljivo sem bolj vajen biti ob robu igrišča s fanti. Ta navada je tako močno prisotna, da mi je bilo nenavadno tako daleč, brez neposrednega stika z moštvom in se dejansko že veselim naslednje tekme, ko bom lahko spet na klopi. Moram iskreno priznati, da mi ni bilo všeč na tribuni.” Pokomentiral je tudi napadalce oz. igralce, ki največkrat zadevajo na velikih tekmah, pri čemer je dejal, da so trenutno fokusirani samo na doseganje točk, kjer je vseeno kdo zabije gol. “Popolnoma mi je vseeno ali bo Luka do konca zabil vse naše gole,da bomo mi ustvarili cilj ali nekdo drug. Bistvenega pomena je, da se držimo načrta in osvajamo točke.

O vabilu Green Dragonsov na sobotni derbi pa zgolj na kratko “brez komentarja“. Navijači Olimpije so namreč na družbenem omrežju Facebook vse nogometne privržence povabili s fotografijo svinjske glave in grbom NK Maribora, a očitno se domače moštvo s tem ne ukvarja preveč.

Samo še trije dnevi nas ločijo do težko pričakovane sobote!Naše goste iz province čakajo nove učne ure navijanja, kar…

Gepostet von Green Dragons Ljubljana am Mittwoch, 13. März 2019