Spletna stran Transfermarkt, ki skrbi za ocene vrednosti nogometašev, je po svetovnem prvenstvu popravila “cene” številnim igralcem. Zaradi rezultatov na tekmah svetovnega prvenstva so največ pridobili Argentinci in Hrvati. Ti imajo sedaj celo z najdražjega centralnega branilca na svetu. Hrvaški osrednji branilec Joško Gvardiol je namreč pridobil kar 15 milijonov evrov, poroča sportklub.

Kaj še je spremenilo svetovno prvenstvo?

V kategoriji branilcev se je Portugalcu Rubenu Diasu, članu Manchester Cityja, pri vrednosti 75 milijonov evrov pridružil hrvaški osrednji branilec Joško Gvardiol. Pridobil je kar 15 milijonov evrov. Kar se tiče Hrvatov, ki so prišli do izjemnega rezultata na svetovnem prvenstvu, je sedaj kar 14 milijon evrov vreden tudi vratar Dominik Livaković, bočni branilec Josip Juranović pa 9 milijonov.

Zadnjih nekaj mesecev je bil sicer na vrhu lestvice najdražjih nogometašev na svetu norveški zvezdnik Manchester Cityja Erling Haaland. Vrednotijo ga na 170 milijonov evrov. Sedaj je vodstvo prevzel Kylian Mbappe, ki je prej zaostajal za okroglih 10 milijonov. V Katarju pa je bil z osmimi goli na sedmih tekmah tudi prvi strelec in tako pridobil 20 milijonov. Z vrednostjo 180 milijonov evrov je tako sedaj vodilni na omenjeni spletni strani.

Večini slovenskih nogometašev se vrednost ni spreminjala. Na vrhu tako ostaja Jan Oblak, ki je ocenjen na 40 milijonov evrov. Sledi Benjamin Šeško z 20 milijoni. Z osemmestno številko se lahko pohvali še Jaka Bijol, ki mu je vrednost s 3,5 milijona na okroglih 10 poskočila novembra letos, še poroča sportklub.

Med Argentinci pa je najbolj poskočila vrednost osrednjega vezista Enza Fernandeza, s 35 na 55 milijonov.