Mariborčan Simon Marčič je danes skupaj z županom Mestne občine Maribor Sašem Arsenovičem kolesaril dobrodelna pedala, ki potekajo v okviru Čarobnega Maribora. Na Trgu Leona Štuklja želijo v ZPM do 29. decembra doseči 3.000 km in vabijo podjetja, da kilometre spremenijo v donacije.

 Za vsak kilometer se trudijo pridobiti 10 € za nadaljevanje programa za mlade.

40-letnega ekstremnega motorista je pred odhodom na Dakar prišel podpreti tudi župan Saša Arsenovič, ki je skupaj z njim pognal pedala v sklopu ZPM-ove akcije Ti to zmoreš. “Glede na to, da je fit, bi jih moral narediti vsaj 10 kilometrov,” je z nasmeškom uvodoma dejal župan Arsenovič.

O ZPM-ovi ideji je Arsenovič povedal, da je ideja genialna in da upa, da bo dovolj dobre volje kasneje še pri donatorjih. “To je lep primer dobre prakse, kako znamo vsi skupaj stopiti kadar je potrebno. Hvala FERI-ju, ZPM-u in seveda Mestni občini Mariboru zato, da ni mesto čarobno osvetljeno, ampak da bo čarobno za vse,” je še dejal Arsenovič.

Foto: Denis Janežič

Foto: Denis Janežič

Foto: Denis Janežič

Foto: Denis Janežič

Foto: Denis Janežič

Foto: Denis Janežič

Foto: Denis Janežič

Saša Arsenovič je pred odhodom na Dakar Simonu Marčiču zaželel, da se vse srečno konča in da uživa v vožnji.

Upam samo, da me ne bo motor pustil na cedilu

Foto: Denis Janežič

“Vse je pripravljeno. Dirkalno licenco in vizo imam (smeh),” je potrdil 40-letni Mariborčan. Želi si da prvi del Dakarja, ki bo potekal pretežno v gorovju ostane pri vrhu. “Želim si, da sem med najboljših pet, če ne, pa da zaostanek za vodilnimi ni prevelik.” Nato se Dakar spušča južnejše, kjer sledi zaključek v puščavskem delu. “Komaj čakam, veselim se teh sipin. Upam samo, da me ne bo motor pustil na cedilu.”

O tem, ali mu bosta dodatna dva dneva, koliko bo trajal letošnji Dakar prednost ali slabost, pa pove: “Dobro sem delal, veliko sem bil na motorju, to bi se moralo poznati.”

Za konec o tem, da deveto leto zapovrstjo ga ne bo za novo leto v Mariboru. ” Moram priznati, da me malo že daje to domotožje. A tako je, bom užival v “penziji”.” 

Pred zasluženo penzijo ga čaka še najmanj dva Dakarja, saj bi z dvema uspešnima prišel v krog legend, ki so prevozile 10 Dakarjev. In to v konkurenci brez ekipe.