Na Pokalu Rogaške Slatine je potekalo 23 vrhunskih dvobojev med šestinštiridesetimi nadobudnimi boksarkami in boksarji.

Igor Rašić, Luka Rašić in Robert Reher

Preteklo soboto, 2. aprila, je v Rogaški Slatini potekal 3. krog SBL, imenovan Pokal Rogaške Slatine, sporoča Boksarska zveza Slovenije. Organizator 3. kroga lige je bil Aleš Šurbek (BK Legionar) in njegovi pomočniki iz Boksarskega kluba Legionar.

23 vrhunskih dvobojev in šestinštirideset nadobudnih boksarjev in boksark

Na pokalu je potekalo 23 vrhunskih dvobojev med šestinštiridesetimi nadobudnimi boksarkami in boksarji. Ob tem Boksarska zveza poudarja, da je bilo veliko omembe vrednih dvobojev, ampak da bi najbolj izpostavili dvoboje med Luko Rašićem in Adamom Krstovićem, Galom Šepicem in Tomijem Lorenčičem, ter dvoboj med Aljažem Šircljem in Sadikom Gashijem.

Med mladinci je najosupljivejši dvoboj potekal med Luko Rašićem (ŽBK Maribor) in Adamom Krstovićem (BK Legionar). Rašić je s svojo izpiljeno tehniko, močnimi udarci in prepričljivim nastopom svojega nasprotnika premagal z enoglasno odločitvijo. Požel je velik aplavz in čestitke s strani delegata, sodnikov, sotekmovalcev in publike.

Sadik Gashi s trenerjem

Gal Šepic in Robert Reher

Sadik Gashi in Aljaž Šircelj

Gal Šepic s trenerjema

Za Luko Rašića lahko z gotovostjo trdimo, da spada med najperspektivnejše in najuspešnejše slovenske boksarje v tem času, saj s vsakim dvobojem dokazuje, da je vrhunski športnik. Dvoboji, ki so vedno kvalitetnejši in bolj izpiljeni ga bodo pripeljali daleč na evropske in svetovne stopničke,” so ob tem poudarili na Boksarski zvezi Slovenije.

Napeti dvoboji, odlični boksarji in zadovoljna publika

Tudi v članski kategoriji ni manjkalo vrhunskih dvobojev. V ringu sta se pomerila Aljaž Šircelj (Fight Club Ljubljana) in Sadik Gashi (ŽBK Maribor). Šircelj in Gashi sta vrhunska športnika, ki imata za sabo že dolgo boksarsko kilometrino. Šircelj je Gashija premagal z enoglasno sodniško odločitvijo in potrdil kako pomembno vlogo v ringu igrajo izkušnje. Aljaž Šircelj na domačem terenu vedno znova preseneča in pušča publiko odprtih ust, so ob tem dodali na Boksarski zvezi.

Med članskimi dvoboji je bil najspektakularnejši dvoboj med Tomijem Lorenčičem (Dejan Zavec Boxing) in Galom Šepicem (BK Legionar). Tako Lorenčič kot Šepic sta izredno talentirana in izkušena, v ringu pustita celo svoje srce. Boksata z veliko strastjo, kar jima vedno znova tudi prinese lovorike. Dvoboj je bil izredno napet, po točkah je zlato medaljo iz ringa odnesel domačin Gal Šepic (BK Legionar), ki je zraven zlate medalje prejel tudi pokal za najboljšega boksarja 3. kroga Slovenske boksarske lige.

Trenutno so vodilni na lestvici po 3. krogu SBL 2022 ŽBK Maribor (1. mesto), Fight Club Ljubljana (2. mesto) in Boks klub Slovenska Bistrica (3. mesto).

Pohvalili bi vse boksarke in boksarje, ki so na Pokalu Rogaške Slatine pokazali svoje spretnosti v ringu,” so ob koncu Pokala Rogaške Slatine zapisali na Boks klubu Slovenija. “Pohvala gre tudi organizatorju in vsem, ki so pomagali pri organizaciji 3. kroga SBL. Pokal Rogaške Slatine je bil vrhunsko organiziran, poskrbljeno je bilo, da smo se počutili kot doma. Želimo si, da bi tako dobro organiziranih tekmovanj bilo vedno več. Iskrena hvala za ves trud,” so še ob tem dodali.

V soboto, 9. aprila bo v Slovenski Bistrici potekal nov boksarski spektakel »Zlati grb« izpod rok Boks kluba Slovenska Bistrica, od 20.-23. aprila pa bo Maribor ponovno postal center boksa, saj Železničarski boksarski klub Maribor v sodelovanju z Boksarsko zvezo Slovenije organizira državno prvenstvo. Ob tem Boksarski klub Slovenija vabi k spremljanju njihovih družbenih omrežij, da lahko ostanete na tekočem z dogajanjem.