Šport

Dončićev dres šesti najbolj prodajan med vsemi v ligi NBA

Uredništvo , 18.01.20 ob 11:21

20-letni Ljubljančan, prvi igralec moštva Dallas Mavericks, je pri prodaji svojega dresa v obdobju med oktobrom in decembrom lani prišel na najvišje mesto doslej.

Dres slovenskega zvezdnika Luke Dončića je bil v začetnem obdobju te sezone šesti najbolj prodajan med vsemi igralci v severnoameriški košarkarski ligi NBA, kažejo podatki spletne trgovine lige. Najbolj prodajan je še naprej dres LeBrona Jamesa.

S šestim mestom je 20-letni Ljubljančan, prvi igralec moštva Dallas Mavericks, pri prodaji svojega dresa v obdobju med oktobrom in decembrom lani prišel na najvišje mesto doslej, je v sporočilu za javnost zapisala NBA.

Na vrhu LeBron James in Giannis Antetokounmpo

Najbolj prodajan med vsemi je še naprej dres zvezdnika vodilnega moštva zahodne konference Los Angeles Lakers Jamesa. Na drugo mesto po prodajni statistiki na NBAStore.com pa se je tokrat prebil prvi igralec Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo. To je najvišja uvrstitev Grka doslej.

Podobno kot s prodajo dresov je na prvem mestu po zadnjem štetju glasov navijačev za uvrstitev na tekmo vseh zvezd prav James, Antetokounmpo pa je tretji za Dončićem.

Rekviziti jezernikov najbolj prodajani

Navijaški rekviziti jezernikov iz mesta angelov so sicer tudi najbolj prodajani izmed vseh klubov v ligi, je še sporočila NBA. Sledijo rekviziti Boston Celtics in Philadelphia 76ers. Dallasa ni med najboljših deset po prodaji.

Medtem je tretji po prodaji dres trenutno poškodovanega ostrostrelca Golden State Warriors Stephena Curryja, sledi dres Jaysona Tatuma iz moštva Boston Celtics in prvega strelca lige Jamesa Hardna iz Houston Rockets.