Predsednica srbske vlade Ana Brnabić je za srbske medije potrdila, da se je z avstralskim zunanjim ministrom slišala po telefonu in da je bil pogovor o razmerah okoli Novaka Đokovića konstruktiven.

Do končne odločitve bo ostal v hotelu Park. Uspeli smo mu zagotoviti hrano brez glutena, nabaviti opremo za vadbo, dali so mu prenosnik, kartico SIM, da je lahko v stiku z družino,” je za TV Pink povedala Brnabićeva. Znano je, da jé tenisač le hrano rastlinskega izvora, glutena pa ne sme jesti zaradi celiakije.

Prepoved vstopa lahko pomeni, da ne bo nikoli več nastopil na OP Avstralije

Đoković v Avstraliji čaka na ponedeljek, ko je predvideno, da bo sprejeta končna odločitev, če lahko vstopi v državo ali ne. Novakova izjema za cepljenje bi naj bila prebolelost za koronavirusom, ki bi ga naj prebolel sredi decembra. Toda avstralske oblasti mu niso dovolile vstopa v državo, na kar so njegovi odvetniki vložili pritožbo, zato trenutno čaka na razplet, ki bi naj bil znan v ponedeljek.

Če bo pritožba zavrnjena, je med možnimi razpleti tudi triletna prepoved vstopa v Avstralijo.

Po poročanju Associated Press je med možnimi razpleti tudi triletna prepoved vstopa v Avstralijo, če bo pritožba zavrnjena. Osebi, ki ji je bil vizum preklican, se lahko namreč za obdobje treh let prepove izdaja tudi začasnega vizuma. Poudarjajo, da se vsak primer obravnava s svojimi posebnosti in da več ne bomo izvedeli do ponedeljka. Toda takšen razplet bi lahko za Đokovića pomenil, da verjetno ne bi nikoli več na Odprtem prvenstvu Avstralije. Star je namreč 34 let.