Sredi epske sage o Novaku Đokoviću in njegovem nastopu na prvem Grand Slamu sezone, OP Avstralije, so se kar nekoliko nepričakovano oglasili tudi iz Francije, domovine naslednjega izmed velikih štirih turnirjev. A Francozi se niso odločili stopiti v bran svojim avstralskim kolegom, temveč so se postavili na stran najboljšega teniškega igralca sveta, francoska športna ministrica Roxana Maracineanu pa je Novaku zagotovila, da za razliko od Avstralije, Srb ne bo imel nobenih težav z nastopom na OP Francije v Roland Garrosu.

Za največje zvezdnike bodo veljala drugačna pravila

Obstajajo zdravstveni protokoli, ki jih za velike dogodke nalagajo dotične zveze in ki so dodani protokolom države. In to je tisto, kar bo nekomu, kot je Novak Đoković, omogočilo vstop na ozemlje Francije ter igranje na turnirju,” se je oglasila Maracineanu ter s tem razkrila, da bodo za največje svetovne zvezdnike v Franciji veljala drugačna pravila, kot za navadne ljudi.

Turnir na pariškem pesku se bo sicer odvil med 22. majem in 5 junijem, Đoković pa bo tako lahko branil naslov, ki ga je osvojil lani po zmagi nad Stefanosom Cicipasom.

V Franciji danes nimamo enakih pravil za vstop v državo, kot jih ima Avstralija. Niti za športnike, niti za državljane drugih držav. Za Đokovića sicer ne bi veljali enaki protokoli kot za tiste, ki so bili cepljeni, vendar bi imel še vedno možnost nastopa. Imeli bomo mehurček, ki mu bo to omogočil,” je zaključila francoska športna ministrica.