Nekateri fantje, ki so veliko igrali, so imeli kar nekaj težav, tekme so napolnile ambulanto. In koga lahko ponovno pričakujemo na igrišču?

Trener NK Maribor Darko Milanić je pred sobotno tekmo v Ljudskem vrtu, ko se bodo vijoličasti pomerili z Aluminijem, za uradno spletno stran NK Maribor spregovoril nekaj besed o premoru, spremembah in ciljih v naslednjem obdobju.

Zmanjka jim agresivnosti

Dejal je, da je premor prišel prav, saj so tekme napolnile ambulanto: »Poznalo se je, da je bilo težko prestati izredne napore v prejšnjem obdobju. Nekateri fantje, ki so veliko igrali, imajo kar nekaj težav in morda ne bodo nared za tekme, ki prihajajo. Sicer pa smo veliko delali na tem, da bi principe, ki jih imamo kot moštvo, razčlenili na podrobnosti, pri igri v obrambi in napadu. Da skušamo izkoristiti vse možnosti, ki jih tekma ponuja in smo učinkoviti, po drugi strani pa smo trenirali, da bi zmanjšali število dobljenih golov.« Meni, da se sicer kot moštvo dobro branijo, a jim zmanjka posamične agresivnosti. Zato so se hkrati posvečali obrambi in napadu.

»Fantje so se dobro odzvali, videl sem precej zadev, ki sem jih vmes kdaj pogrešal in zdaj moramo pri tem vztrajati. V soboto imamo prvo priložnost, da bi to pokazali, bili boljši.«

Največ težav je na štoperskih položajih

»Pirić je od ponedeljka z nami in bo najbrž pripravljen tudi za nastop. Milec in Kronaveter skoraj  zagotovo ne bosta zraven, prav tako Rajčević izmed fantov, ki so doslej več igrali. Požeg Vancaš  in Peričić sta okrevala in se priključila moštvu, vendar sta šele v sredo opravila prvi trening,  tako da se bomo v soboto odločili, ali bosta v kadru.  Največ težav je na štoperskih položajih, a pripravljamo novo rešitev. Če Peričić ne bo nared, bo igral Koblar,« pojasni Milanić.

Računajo na Derviševića in Bajdeta

Prestopni rok je končan, vrata za odhode so se večinoma zaprla. Poskus Bajdeta in Derviševića, da bi odšla kam drugam, pa se ni posrečil. »Od tega tedna sta spet zraven, da na njiju lahko računamo in se bosta na vso moč potrudila ter skušala izboriti za minute na igrišču. Bajde je trenutno še poškodovan, Dervišević je zdrav, trenira. Spet sta na razpolago in vsi bomo sodelovali pri tem, da bi nadoknadila, kar sta zamudila v prejšnjem obdobju, ko so jima manjkale tekme.«

Razume tudi, da v kolikor na igrišču ne dobiš dovolj minut, skušaš menjati okolje, a ob tem doda, da sta sedaj z mislimi le pri skupnem projektu. Na treningih je opaziti, da sta zagrabila priložnost

In misli pred temo z Aluminijom?

»Zbrali so največ točk, prejeli najmanj golov. Le tri, kar pomeni, da so trdni in delajo za skupni cilj, kar jim dobro uspeva. Premor je bil dobrodošel, a v trenutkih, ko se spet bliža tekma, komaj čakaš, da se spet začne tekmovanje. Veselimo se te tekme in ostalih, ki prihajajo. V mislih nam je nadaljevanje zmag v prvenstvu, vstop v serijo, to je edino, kar nas zanima. Pričakujemo lahko nasprotnika, ki se bo osredotočil na obrambo, zgostil sredino. Dobro se branijo, a tudi spretno napadajo. Ne smemo jim dovoliti protinapadov, zato potrebujemo mešanico vsega. Pokazati moramo, kar smo počeli v teh treningih med premorom. Da bi z dinamiko strli odpor tekmecev in da bomo hkrati dobri v branjenju, temu smo posvetili precej časa,« je ob koncu za nkmaribor.com dejal Darko Milanič..