Marko Tolić je korak pred prihodom v Maribor

Damir Krznar. Foto: Filip Džeba / Maribor24.si

26-letni Marko Tolić bi naj bil naslednja okrepitev v Ljudskem vrtu.

“Marko je naša želja, upam, da se bo stvar realizirala do konca. Nič še ni uradno potrjeno,” je na današnji tiskovni konferenci po tekmi s Celjem priznal Damir Krznar.

Novi trener NK Maribor je še dodal, da se je bilo lažje odločiti za nogometaša, ki ga pozna, katerega je tudi treniral, čeprav “se v času njegovega mandata ni veliko naigral.”

Na vprašanje o odločitvah, da Maribor pripelje igralce na posojo in za to na koncu sezone ni finančno nagrajen, pa Krznar odvrne: “Pogodba je sicer skrivnost, ampak nikjer ne piše, da Maribor ne bo zaslužil tudi s to posojo.”

Tolić prihaja kot ti. pol-špica oziroma nogometaš, ki igra za napadalcem. “Potrebujemo enega takšnega igralca, ki zelo dobro prihaja tudi iz drugega plana. Z njim se bo zagotovo kader obogatil in dal nam bo več raznovrstnosti.”

O Danielu Štefulju, kot drugi morebitni okrepitvi, ki se je omenjala te dni skupaj s Tolićem, pa je Krznar bil jasen, da Maribor ima dovolj rešitev na poziciji levega branilca.

Tolić bi bil tako tretji posojeni nogometaš v letošnji sezoni (Božić in Baturina) in prvi iz NK Dinamo. Po novem pravilu, ki pravi, da lahko vsak klub na posojo vzame samo tri igralce iz enega kluba, daje možnost NK Maribor, da pripelje še dva nogometaša Dinama. Bo po Toliću uspel Krznar zvabiti še kakšnega biserja iz Maksimirja, pa bomo videli v kratkem.