Univerzitetna športna zveza Maribor, znana pod geslom Zdrava zabava, bo ta petek, 4. oktobra, ob 17. uri, organizirala že tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo. Tudi tokrat pričakujejo dober odziv tekačev in gledalcev.

Gre za brezplačen dogodek, organizatorji pa poudarjajo, da je prireditev primerna za vse rekreativce, saj je v ospredju slogan »Vsak je zmagovalec«, kar vsekakor velja. »Sicer bomo merili čase in nagradili najboljše, vendar gre predvsem za promocijo zdravega načina življenja skozi brezplačne športne dogodke, namenjene vsem generacijam, kar že 20 let pravzaprav pri Zdravi zabavi tudi počnemo,« pove Klemen Tasič, vodja projektov pri Zdravi zabavi.

V preteklem letu so uvedli še otroške teke, otroci so premagali zgolj prvo tretjino stopnic in se, kot doda Tasić, odzvali pozitivno.

Predhodne prijave niso mogoče in se bodo zbirale kar pred samim startom teka. Kot rečeno, startnine ni, tekači pa se bodo na stopnice podali z nekaj sekundnim časovnim razmikom. Vsak sodelujoči prejme darilo organizatorja in seveda medaljo na cilju.

Kategorije teka:
Mini Kalvarček  – otroci do 7. let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček – otroci med 7. do 11. letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček  – mladina med 11. do 15. letom, na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Start otroških tekov bo ob 19.00 uri, vsi ostali se bodo na »štenge«, kot jim pravijo domačini, podali uro kasneje. Dogajanje pod stopnicami bo kot zmeraj pestro, organizatorji pa pripravljajo tudi presenečenje za najmlajše.