Slovenski košarkarski as je po nepričakovanem porazu Dallasa proti Charlotte Hornets izjavil, da je zelo frustriran in da košarke ne igra več z nasmeškom na ustih. Za to je našel razloge tudi izven košarkarskih igrišč. Njegove iskrene besede pa so zabodle nekdanjega trenerja madridskega Reala Pablu Lasu, ki je Slovencu priložnost v prvem moštvu kraljevega kluba ponudil pri 16 letih, poroča zurnal24.

Meni, da mora zadevo popraviti, namesto da krivi druge

Dončić je bil vedno takšen. Mislim, da bi se moral bolj kontrolirati, saj mu to ne prinaša nič dobrega. Nekateri so mnenja, da ga jeza zaradi sodniških odločitev motivira. Sodniki ne delajo namerno napak, takšne stvari pa mu jemljejo osredotočenost, moral bi biti skoncentriran le na dobro igro. A motivacijske zadeve so stvar vsakega posameznika,” je Laso dejal za špansko Marco.

Ni mi všeč, da z javnostjo deli svoje občutke, ki se jih lahko razume tudi kot nemoč. Mislim, da tega ne bi smel početi. Če že tako meni pri sebi, naj o tem ne govori, ampak naj raje popravi zadevo, ne pa da poskuša krivdo prenesti na nekoga drugega. Dončić je sicer superzvezdnik, tako da naj počne, kar želi,” je še povedal 55-letni strokovnjak, ki je trenutno brez službe, saj so se mu pri Realu odrekli po njegovih težavah s srcem. Nekaj ponudb naj bi vseeno imel.