V cilj 175 kilometrov dolge etape, ki se je končala v Cordobi, je prišel v prvi večji skupini, zasedel 12. mesto in obdržal tretje mesto v skupnem seštevku, poroča STA.

Sprint dobil Danec Nielsen

Sprint velike skupine je sicer dobil Danec Magnus Cort Nielsen (EF Education-Nippo), kar je že njegova druga zmaga na dirki. Danec je prejšnje dneve poskušal z begom, dan prej je celo dolgo časa bežal sam, a vseeno obdržal dovolj moči, da je tokrat dobil etapo v zadnjih metrih. V sprinterskem obračunu je ugnal Italijana Andreo Bagiolija in Avstralca Michaela Matthewsa.

Trinajsta etapa je bila že tretja zaporedna, ki so jo ocenili kot zahtevno, a ne kot gorsko. Trasa je bila razgibana, v drugi polovici pa sta bila tudi dva kategorizirana vzpona. A cilj je bil po spustu, tako da ni bilo pričakovati napadov na rdečo majico.

Strokovnjaki so napovedovali uspešen beg, s katerim je najprej poskušala osmerica tekmovalcev, ki pa si večje prednosti ni privozila, za kar so zaslužni predvsem kolesarji ekipe UAE Team Emirates. Jan Polanc in kolegi so se očitno resno spogledovali z etapno zmago, videti je bilo, da jo načrtuje ItalijanMatteo Trentin.

V petek bodo imeli borci za najvišja mesta nekaj počitka, saj bo na sporedu ravninska etapa.

Na zadnjem kategoriziranem vzponu so Emiratom ušli štirje konkurenti, Trentin jih je poskušal ujeti v spustu, a neuspešno. Ekipa Luke Mezgeca, BikeExchange, ki je garala za Matthewsa, je selekcionirano skupino pripeljala do Italijana, nato pa so skupaj ujeli ubežnike in se v sprintu udarili za zmago.