O osnutku zakona o medijih, ki je sedaj v zaključni fazi pod novim vodstvom ministrstva za kuturo, niso bili obveščeni v Društvu novinarjev in publicistov, kjer praviloma vselej sodelujejo v sooblikovanju zakonodaje na področju medijev. O zaključku novele zakona o medijih niso bili obveščeni niti v Medijski zbornici.

Osnutek zakona o medijih, ki je bil sprejet leta 2001, vse doslej še ni pridobil celovite prenove. Kot pa poročajo za rtvslo.si, pa so s pristojnega ministrstva za kulturo sporočili, da je zakon o medijih sedaj v zaključni fazi priprave. O zadevi pa medtem niso bili obveščeni v Društvu novinarjev in publicistov, kjer praviloma vselej sodelujejo v sooblikovanju zakonodaje na področju medijev. O zaključku novele zakona o medijih niso bili obveščeni niti v Medijski zbornici, a upajo, da bodo po objavljeni noveli zakona soudeleženi v podajanju morebitnih komentarjev na zakon.

Upajo na predogled

Nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Tanja Kerševan Smokvina je za rtvslo.si dejala, da upa, da bo novo vodstvo ministrstva za kulturo osnutek zakona podalo v pregled vsem pomembnim akterjem, ki so ga navsezadnje pomagali osnovati. Zlasti če ima končan osnutek kakšne pomembne vsebinske dodatke, ki bi jih bilo dobro pregledati.