Mobilne naprave so bogatejše za novo vremensko aplikacijo.

Slovenski razvijalci so predstavili novo inovativno mobilno aplikacijo, imenovano Vreme Slovenija. Če ste radi na tekočem in redno spremljate vremensko napoved, so ažurna obvestila Solitusove aplikacije kot nalašč za vas.

Vreme v žepu

Aplikacija s pomočjo podatkov Agencije RS za okolje uporabnika obvešča o vremenskih opozorilih, objavlja radarsko sliko padavin skupaj z animacijo, podaja satelitsko sliko oblačnosti in požarno ogroženost. Najdete lahko tudi podatke o vremenu v Sloveniji, vremensko napoved v besedi in sliki, 10-dnevno vremensko napoved, slike z vremenske postaje na Kredarici ter napovedi za gorski svet. Vreme Slovenija nudi še biometeorološko napoved, informacije o zadnjih potresih, podatke o onesnaženosti zraka, slike spletnih kamer po državi ter hidrološko napoved.

Alarm pred točo

Poletno vreme s seboj včasih prinaša tudi točo, aplikacija pa prav v ta namen opozarja o stopnji nevarnosti pojava toče ter uporabnika alarmira, da se lahko na ujmo ustrezno pripravi. V času dopustov so dobrodošle tudi napovedi za primorje in slike z obale v živo.

Kako do aplikacije?

Aplikacija je dostopna za platformo Android, brezplačno pa si jo lahko naložite v Trgovini Google Play. Brezplačna različica prikazuje oglase, do konca meseca pa je na voljo tudi licenca po znižani ceni, ki po aktivaciji umakne vse oglase. Licenca je trajna, vezana pa je na eno napravo.

O svežih podatkih iz aplikacije lahko preberete tudi na njihovi Facebook strani: https://www.facebook.com/vremeslovenija/.