V torek prihajajo nove cene bencina in dizla, ki pa bodo po seriji pocenitev, tokrat prinesle slabo voljo za vse voznike. Po analizah portala Moje finance naj bi se namreč tako dizel kot bencin podražila. 

Glavni razlog za podražitev je po navajanju omenjenega portala rast cen nafte na svetovnih trgih, ki se je od začetka junija do konca prejšnjega tedna povzpela s 77 na skoraj 87 dolarjev na sod. K temu je treba prišteti še oslabljen evro v primerjavi z dolarjem, kar dodatno poglablja podražitev.

Največja podražitev letos

Z morebitnem znižanjem trošarin bi lahko bile podražitve po izračunih portala sicer manj izrazite, po osrednji napovedi pa ocenjujejo, da bi se dizel in kurilno olje podražila največ letos, relativno visoko podražitev pa napovedujejo tudi za bencin.

Po obdobju pocenitev se cene goriv tako spet zvišujejo. Po analizi portala bo liter bencina 2. julija dražji za 3 cente na 1,48 evra. S tem bi bil bencin za šest centov dražji kot v enakem obdobju lani. 

Dizel je bil sicer pred zadnjo spremembo cen nekaj časa presenetljivo cenejši od bencina, a se bo po napovedih tudi ta trend spremenil. Dizel naj bi bil s torkom namreč dražji za 5,6 centa, s čimer bi presegel 1,50 evra, navajajo Moje finance.