Končno smo dočakali prvo zajetnejšo snežno odejo, kar je razveselilo otroke, malo manj pa voznike. Previdno na cesti, ponekod že nastajajo zastoji.

Po večjem delu Slovenije sneži, promet je upočasnjen, ponekod nastajajo daljši zastoji. Največ snega je ponoči zapadlo na Gorenjskem, Koroškem in Notranjskem. Snežna odeja se je ponekod zvišala za najmanj dvajset centimetrov. Na Koroškem je več kot 600 odjemalcev ostalo brez električne energije.

Previdno na pot

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot naj se odpravijo le z zimsko opremo in očiščenim vozilom, dodajajo.

Po napovedih agencije za okolje bo danes občasno še rahlo snežilo, na Primorskem deževalo, v petek pa bo suho.

Težave na cesti

Večurno sneženje je povzročilo tudi nekaj težav v prometu. Na štajerski avtocesti je med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi zdrsa tovornega vozila. Nastaja daljši zastoj. Prometno-informacijski center opozarja, naj vozniki prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa. Za razdaljo med Mariborom in Ljubljano na primer ocenjujejo, da 2 uri.

 

Na cesti Velika Kostrevnica-Lupinica v občini Šmartno pri Litiji so gasilci odstranili večje podrto drevo, ki je padlo čez cesto in blokiralo cestni promet. Tudi na cesto Cerkno-Novaki v občini Cerkno je zaradi snega padlo več vej, dreves in poškodovalo telefonsko napeljavo. Gasilci so cesto očistili, vzdrževalci Telekoma Slovenije pa bodo sanirali poškodovano napeljavo, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Po napovedih agencije za okolje bo danes občasno še rahlo snežilo, na Primorskem deževalo, v petek pa bo suho.

Večurno sneženje je povzročilo tudi nekaj težav v prometu. Na cesti Velika Kostrevnica-Lupinica v občini Šmartno pri Litiji so gasilci odstranili večje podrto drevo, ki je padlo čez cesto in blokiralo cestni promet. Tudi na cesto Cerkno-Novaki v občini Cerkno je zaradi snega padlo več vej, dreves in poškodovalo telefonsko napeljavo. Gasilci so cesto očistili, vzdrževalci Telekoma Slovenije pa bodo sanirali poškodovano napeljavo, poroča uprava za zaščito in reševanje