RTV Slovenija je pričela s snemanjem nove sezone nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka. Tokrat gre za ekranizacijo romana Pohorska Transverzala avtorja Avgusta Demšarja, v kateri Inšpektor Vrenko preiskuje umore nekdanjih sošolcev, ki so se zvrstili na mariborski Kalvariji po praznovanju tridesete obletnice mature.

Primer postane delikaten, ko glavni osumljenec postane perspektiven politik, ki se mu obeta celo premierski položaj, so o vsebini nadaljevanke zapisali pri RTV Slovenija.

V Mariboru začeli v sredo

Prva klapa je padla v sredo v Mariboru. Režiser nadaljevanke Slobodan Maksimović je ob začetku snemanja povedal: "Tudi v novi sezoni gledalci lahko pričakujejo napeto zgodbo z uigrano ekipo, ki z veliko vnemo pričakuje začetek snemanja."

"Vesel sem, da smo začeli, tretja sezona je pred nami. Malo je nervoze, malo treme, ampak samo, da poči prva klapa in gremo naprej," so v sporočilu za javnost navedli besede Daria Varge.

Vargi v naslovni vlogi inšpektorja Vrenka se tudi v novi sezoni pridružujeta kriminalistična kolega Lovro Zafred in Lotos Šparovec, poleg znanih obrazov iz dosedanjih sezon pa bodo novo sezono popestrili Iva Krajnc Bagola, Vojko Belšak, Marko Mandič, Tanja Ribič, Borut Veselko, Jernej Kuntner in številni drugi.

Avtorsko jedro nadaljevanke tudi v tretji sezoni ostaja enako

Avtorsko jedro nadaljevanke tudi v tretji sezoni ostaja enako, poleg režiserja Slobodana Maksimovića sodelujejo direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalki maske Tinka Prpar in Lija Ivančič, montažer Jurij Moškon in skladatelj Anže Rozman.

Druga sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana lani, je tako kot prva dosegala najvišje gledanosti in ohranila status najbolje gledane domače nadaljevanke v tem tisočletju, so navedli pri RTV Slovenija.

"Ko smo pričeli s prvo sezono Primerov inšpektorja Vrenka, smo lahko le upali, da bomo dosegli tak uspeh pri gledalcih. Z veliko truda in entuziazma celotne ekipe nam je uspelo ustvariti vsebino, ki jo gledalci javne televizije množično jemljejo za svojo. Želimo si, da bi Televizija Slovenija tudi v prihodnje ohranila status vodilnega producenta na področju kvalitetnih nadaljevank za širše občinstvo," so v sporočilu za javnost navedli besede urednika Uredništva igranih oddaj Janija Virka.

Gledalci Televizije Slovenija si bodo nove epizode lahko ogledali predvidoma konec leta, še poroča STA.