Pričakovana in napovedana supercelična nevihta je divjala po Sloveniji in ni prizanašala niti s točo.

Supercelična nevihta, ki je iz smeri Haloz, preko dela Podravja potovala v smeri Slovenskih Goric, se je v smeri Gornje Radgone in Apač okrepila. O debeli toči so zjutraj poročali v Laškem in drugod v Celjski kotlini.

Začelo se je v Istri

Prehod hladne fronte minulo noč je slovenski Istri prinesel nekaj padavin, vendar gasilci kljub temu niso imeli hujšega dela. Tako so opravili štiri intervencije, in sicer so dvakrat posredovali zaradi prometnih nesreč, dvakrat pa zaradi podrtih dreves, točneje v Kopru in Piranu, so za STA pojasnili na Gasilski brigadi Koper. Več prijav dogodkov zaradi neurja so zabeležili tudi na območju Krškega in Škofljice, vendar o podrobnostih še ne poročajo.

V Mariboru močnejši naliv

V Mariboru smo bili priča močnejšemu nalivu v zgodnjih jutranjih urah, vendar so se razmere kmalu stabilizirale. Dopoldne je možnost neviht in močnejših nalivov še velika, kasneje pa se bo vreme stabiliziralo. Nevihte v centru celice krajevno spremljajo močnejši sunki vetra, silovit naliv, lokalno pa tudi toča.

Kaj lahko še pričakujemo?

Dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo dokaj sončno z nekaj kopaste oblačnosti, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 °C. V četrtek bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo.

Predvsem na zahodu bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 22 do 28 °C. V petek in soboto bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in
popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.