Premier Marjan Šarec, ki je danes podal odstopno izjavo, bo kot predsednik LMŠ šel na volitve skupaj s stranko SMC.

Premier Marjan Šarec, ki je danes, kot smo poročali, odstopil s položaja, saj, kot je dejal, »s temi poslanci in s to koalicijo pričakovanj ljudi ta hip ne more izpolniti, lahko pa jih izpolni po volitvah«, je državljane že pozval k predčasnim volitvam.

Najbolj pošteno do državljanov

Med drugim je dejal, da bo še danes podal svojo odstopno izjavo v državni zbor. Dodal je, da je najbolj pošteno do državljank in državljanov, če gremo na predčasne volitve, kot se je zgodilo v drugih evropskih državah in mu ljudje na ta način povedo, če mu zaupajo.

Pogovori o povezovanju

»Če bomo šli na volitve, če bo ta volja, sva o tem govorila že s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom, da bi se povezali in bi šli skupaj, zato, da vam ne bo treba ugibati, kaj se v zakulisju dogaja,« je še povedal premier in dodal, da sodelovanje na volitvah poleg SMC ponuja tudi drugim lokalnim listam, iniciativam in vsem, ki bodo z njim zainteresirani iti na volitve.

Zaveda se, da bo po njegovem odstopu takoj »začela delovati parlamentarna kuhinja in se bo začela oblikovati nova vlada«. Bi bilo pa po njegovih besedah tako do državljanov kot do samih sebe najbolj pošteno, »da gremo na predčasne volitve in ljudje povedo, ali mi zaupajo«.