Klara Šmigoc in Luka Pangos sta se po polfinalnem troboju z Juretom Pavličem uspela prebiti na prvi dve stopnički in s tem v finalni boj, ki je tokrat potekal kar dva dni.

Imamo novega zmagovalca MasterChef Slovenija

V 49. oddaji MasterChef Slovenija sta se za naziv in pokal borila Luka Pangos, vedno optimističen in nasmejan Ljubljančan, ki se je v oddajo prijavil, ker je pustil stresno službo v marketingu in želel slediti svoji strasti, ter Klara Šmigoc, ponosna Štajerka, ki si je želela MasterChef pokal pripeljati na Štajersko. Klara je svoj vstop v finale opisala, kot "mislim, da se ne da opisati teh občutkov. Res sem ful ponosna na sebe, da sem danes tukaj." Podobne občutke je opisal Luka: "Dejansko me do finalnega cilja ločijo trije krožniki... Neglede na to kaj se zgodi, trenutno živim svoje sanje."

[[image_2_article_67544]]

Boj je bil napet, a je s skupnimi točkami v prvi finalni epizodi prevladoval Luka (55 točk), ki je dostavil izjemno predjed in glavno jed. Tako je prehitel Klaro (48 točk) s kar sedmimi točkami. Po prvem finalnem dnevu ju je čakala še sladica v 50. oddaji, kjer je Klara pokazala ves svoj slaščičarski arsenal in končala sladico že kar 20 minut pred iztekom časa.

[[image_1_article_67544]]

21-letnica iz Rogoze je dostavila čudovito sladico in navdušila sodnike. "Jaz mislim, da si v tem tekmovanju zrastla in si na pragu nečesa velikega," je Klaro pohvalil sodnik Karim Merdjadi. A kljub odlični sladici je z znanjem pravladal Luka, ki je kraljico sladic premagal s tremi točkami.

Veselje je bilo ogromno, kar je Luka pokazal z delanjem angelčka v zlatih konfetih. "Dejansko sem zmagal 10. sezono MasterChef Slovenije in jaz kar ne morem verjeti, ampak hkrati pa vem, da si to zaslužim... To so moje sanje." Luka je oddajo MasterChef Slovenija 2024 zaključil s temi besedami: "Hrana je užitek. Hrana združuje. V hrani je treba uživat, predvsem pa je treba hrano spoštovat."

[[image_4_article_67544]]