Čeprav bo danes popoldne na severu države še možna kakšna ploha in nevihta, lahko v prihodnjih dneh vseeno pričakujemo izboljšanje, ki pa bo žal ponovno kratkotrajne narave, napovedujejo meteorologi na Neurje.si. Od petka do ponedeljka bo živo srebro marsikje znova preseglo tridesetico. Na vzhodu države se bo ponekod ogrelo tudi do 35 ° Celzija.

V Mariboru težko govorimo o vročinskem valu

Jutri bo sprva precej jasno, popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 28 do 32 °C. V soboto in v nedeljo bo precej jasno in vroče. V nedeljo bo pihal jugozahodni veter.

Danes in jutri je še sicer za naše kraje izdano rumeno opozorilo za neurja. To pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

V Mariboru sicer težko govorimo o vročinskem valu, saj so jutri napovedane dnevne temperature do 28 ° Celzija, v soboto 29 ° Celzija, v nedeljo pa 30 ° Celzija. V ponedeljek sledi večji padec temperatur. V Sloveniji za vročinski val običajno velja, da mora najvišja dnevna temperatura vsaj 3 dni zapored presegati 30 °C. V primeru blagega in kratkotrajnega vročinskega vala se lahko dnevne temperature gibljejo malo čez 30 °C 3 dni zapored.

Tako lahko ponekod po Sloveniji govorimo o drugem vročinskem valu, v Mariboru in okolici pa težko.

Prihodnji teden bodo temperature daleč od poletnih

V ponedeljek sledi prehod vremenske fronte, temperature bodo padle tudi za 10 °C. Prihodnji teden bo bistveno bolj mrzlo, temperature bodo bolj sveže in daleč od poletnih, ampak le za kratek čas, kajti nato se vrača poletje, še napovedujejo meteorologi na Neurje.si.