Danes bo pretežno jasno z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo. V zraku bo nekaj puščavskega prahu. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo čez dan še nekoliko okrepil in zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 °C.

Jutri bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod prehodno zapihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo v Zgornjesavski dolini in na planotah Notranjske okoli 13, drugod od 15 do 20, najvišje dnevne od 29 do 33 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes in jutri bo pretežno jasno in vroče. Nekaj povečane visoke koprenaste oblačnosti bo občasno v krajih zahodno od nas.

V petek se bo oblačnost od zahoda postopno povečala. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha in nevihta. Vročina se bo še nekoliko stopnjevala.

V soboto bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne lahko nastanejo posamezne plohe in nevihte. Vročina bo postopno popustila.

Opozorila

Po poročanju Agencije RS za okolje lahko visoke temperature vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne zato priporočajo zadrževanje v senci in odsvetujejo velike fizične napore na prostem. Danes in jutri bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. Sredi dneva in popoldne bo v nižinah povečana toplotna obremenitev, ki se bo postopno nekoliko stopnjevala.

Na srečo pa tudi prihajajoči vročinski val ne bo trajal dolgo, po sobotni ohladitvi namreč do konca meseca ni prav verjetno, da bi se vročina vrnila – kakšen dan z okoli 30 stopinjami morda, več pa ne.