Okoli 15. ure sta se nad Slovenijo razvili dve močnejši nevihti, ki potujeta v smeri severa, severovzhoda. Pojav krajevnih neurij ni izključen, lokalno je možna tudi toča, opozarjajo na Neurje.si. 

Nevihta z močnim dežjem in vetrom je zajela del Ljubljane. Kot izhaja iz objav na portalih, je toča padala tudi v Domžalah in okolici Radeč. Uprava za zaščito in reševanje je na območju Trebnjega in Ljubljane zabeležila več vetrolomov. Ponekod po Sloveniji so nevihte ovirale promet in zmanjševale vidljivost. Na cestah je lahko večja količina vode, opozarja prometnoinformacijski center. Voznikom svetujejo, naj vozijo previdno in se ne ustavljajo pod nadvozi ali v predorih.

Danes bo sicer delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki je bo več v severozahodnih krajih, predvsem v severni polovici države je možna kakšna ploha ali nevihta, bolj verjetno v popoldanskem času, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, v severozahodni Sloveniji do 25 stopinj Celzija.

Ponoči bo na severu in zahodu še možna kakšna ploha ali nevihta.

Konec tedna lep, a plohe in nevihte niso izkključene

V ponedeljek bo povečini sončno. Zapihal bo severovzhodni veter. Predvsem popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 29 do 33, v Zgornjesavski dolini do 26 stopinj Celzija.

V noči na torek bo v vzhodni Sloveniji še možna kakšna nevihta. V torek bo sprva lahko nekaj več oblačnosti, nato se bo zjasnilo. V hribovitih krajih popoldne ni izključena kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severovzhodni veter. V sredo bo večinoma jasno. Vse bolj vroče bo.