Od jutri velja PCT pogoj za večino storitev. Točenje goriva ne sodi med izjeme, zaposlenim na črpalki pa nalaga dodatne naloge preverjanja PCT pogoja.

S 15. septembrom začne veljati preverjanje PCT pogoja za domala vse dejavnosti. Točenje goriva na bencinskih servisih pa ne sodi med izjeme.

Točili boste lahko po preverjanju PCT pogoja

Če so še do nedavnega zaposleni na bencinskh servisih razmišljali o uvedbi hitrih okenc prehodu na samopostrežne terminale s plačilom s kartico in drugih rešitvah, ki bi jim zagotovili poslovanje, so se zdaj razmere zaostrile.

Zaposleni so namreč po neuradnih podatkih danes prejeli navodila, da bodo od jutri primorani zaklepati možnost točenja za vsakim uporabnikom.

Zaposleni so namreč po neuradnih podatkih danes prejeli navodila, da bodo od jutri primorani zaklepati možnost točenja za vsakim uporabnikom. Ko boste torej prišli po gorivo, boste najprej morali izkazati PCT pogoj, šele takrat vam bo uslužbenec smel odkleniti možnost točenja, potem pa zaračunati gorivo.

To je seveda zbudilo nemalo nejevolje tako pri uporabnikih, kot tudi pri zaposlenih.

Petrol pojasnjuje

Na Petrolovih servisih po pojasnili: “Točenje goriva bo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno pred potrditvijo izpolnjevanja pogoja PCT,” so pojasnili v družbi, kjer zaradi ukrepa pričakujejo tudi čakalne vrste.

Osebje bo na zunanjem delu prodajnega mesta šele po preverjanju in posledično izpolnjenem pogoju PCT strankam odobrilo in omogočilo točenje goriva. Po točenju pa bodo plačilo lahko izvedli v prodajalni, so pojasnili na Petrolu.

Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.

Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.

Kot so zapisali v Petrolu, je popolno izpolnjevanje zahtev vladne odredbe izredno zahtevno, saj zahteva angažiranje dodatnih zaposlenih, višje stroške poslovanja in predvsem spreminjanje ustaljenih navad pri kupcih.

Zaradi tega se Petrol že zdaj vsem strankam opravičuje za nevšečnosti, ki se bodo zgodile zaradi zahtev odloka. Vsekakor pričakujemo podaljšanje časa izvajanja storitve in posledično tudi težave s pretokom vozil na prodajnih mestih, saj se bodo zagotovo pojavljale daljše čakalne vrste na in pred bencinskimi servisi,” so navedli.

Neuradne informacije smo preverjali še pri dveh večjih ponudnikih goriva pri nas, vendar uradne odgovore še čakamo.