Danes bo sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in proti večeru bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 °C. Zvečer in ponoči bodo še nastajale plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. Krajevne padavine bodo proti jutru postopno ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 19 do 24, v alpskih dolinah okoli 16 °C.

Obeti za prihodnje dni

V petek bo večinoma sončno, sprva bo v notranjosti Slovenije nekaj nizke megle ali nizke oblačnosti. Čez dan bo vroče in soparno, verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 °C. V soboto bo sprva še dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo precej jasno, kakšno stopinjo manj vroče bo.

Posebna vremenska napoved

Agencija RS za okolje je zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov izdala posebno vremensko napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije. Od četrtka zvečer do petka zgodaj zjutraj bodo predvsem na območju Koroške in Zgornje Savinjske možne nevihte z močnejšimi nalivi.

Pretoki rek po Sloveniji so večinoma mali. Srednje pretoke še ohranjajo Mura, Drava, reke v alpskem svetu severozahodne Slovenije ter posamezne reke v porečjih Ljubljanice in Krke. Vodnatost Drave in Mure je ustaljena, drugod pa se zelo počasi zmanjšuje. Danes in v prihodnjih dneh se bo vodnatost rek po državi še naprej zelo počasi zmanjševala, Mura in Drava pa bosta sprva še ohranjali ustaljeno vodnatost. Danes popoldne, zvečer in v noči na petek lahko ob krajevnih nevihtah prehodno narastejo posamezni hudourniški vodotoki.

Pojav je sprva bolj verjeten na jugu, zvečer in ponoči pa predvsem na severovzhodu države, kjer se lahko posamezni hudourniški vodotoki tudi razlijejo.

Lahko pride tudi do zastajanja padavinskih in zalednih voda. Naraščanje hudournikov je ponovno možno v soboto čez dan.

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje bo danes predvsem sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev. Meteorologi so za cel konec tedna izdali oranžno opozorilo.