Danes bo povečini sončno, čez dan bo občasno zmerno oblačno. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 °C.

ARSO je zaradi vročine izdal rumeno opozorilo zaradi toplotne obremenitve. Oranžno opozorilo velja za jugovzhodne kraje, kjer je še posebej priporočeno zadrževanje v senci. Odsvetovani so večji fizični napori.

Hujše nevihte niso pričakovane

Jutri zjutraj bodo v severnih krajih možne posamezne nevihte. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 23 do 29 °C, še napovedujejo na ARSO.

Na Neurje.si pojasnjujejo, da prihaja burno nevihtno dogajanje nad srednjo Evropo. V Italiji pričakujejo razvoj močnih neurij z debelo točo. Slovenija pa naj ne bi bila 'na udaru' kot recimo lani, ko smo v juniju beležili močna neurja z vetrolomi. Tudi jutrišnja in nedeljska napoved za naše kraje zaenkrat ostaja izven teh koridorjev z rdečim alarmom.

Ob koncu prvega vročinskega vala lahko tako pričakujemo posamezne nevihte, ARSO je jutri za celotno Slovenijo izdal rumeno opozorilo za neurja. Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekaj plohami. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja.