"Marsikje se je začel letošnji tretji vročinski val, vprašanje pa je če bo vreme res tako stabilno, vročina bo, vendar bo možnost za plohe in nevihte v prihodnjih dneh kar velika," napovedujejo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved. Za območje Balkana kaže od srede naprej 40 °C in več stopinj. Sicer pa bo tam zaradi vzhodnih vetrov nižja vlažnost, tako da bo pri nas vročino težje prenašati, ob tem opozarjajo.

Čez teden dni bi lahko modeli prikazujejo približevanje višinske doline s hladnejšim zrakom in prehod vremenske fronte, kar bo prineslo osvežitev.

Praktično vsak dan lahko pride do neviht

Danes bo deloma sončno, več oblačnost bo na severozahodu, popoldne lahko nastanejo plohe in nevihte, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo na severozahodu do 25 °C, drugod med 27 °C in 32 °C.

V ponedeljek bo deloma sončno z nekaj spremenljive oblačnost, popoldne bodo ponekod nastajale krajevne plohe in nevihte, na Primorskem bo pihala šibka burja, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 26 °C, drugod med 27 °C in 32 °C.

V torek bo večinoma sončno in še bolj vroče, popoldne lahko nastanejo posamezne plohe, pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 29 °C in 35 °C.

V sredo bo sončno in vroče, popoldne lahko ponekod na severu nastane kakšna ploha, pihal bo veter vzhodnih smeri, najvišje temperature bodo med 31 °C in 36 °C.

V četrtek bo večinoma sončno in vroče, čez dan in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte bolj pogoste, pihal bo veter vzhodnih smeri, najvišje temperature bodo med 30 °C in 36 °C, še napovedujejo na vremenarskem portalu.