Po poročanju Agencije RS za okolje bo popoldne spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 °C.

Obeti

Jutri bo prav tako spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 21 do 26 °C. V četrtek bo več sonca. Predvsem popoldne se bodo še pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne nad hribovitimi kraji. V petek bo precej jasno in spet vroče.

Različne vremenske situacije lahko vplivajo na naše počutje. Zaradi prihajajočih vremenskih front smo lahko nekoliko bolj razdražljivi, utrujeni ali je naša delovna storilnost zmanjšana. Na nas posredno vplivajo tudi veter, vlažnost in temperatura zraka. Vpliv vremena na počutje človeka pa se preko njih izraža v toplotnem naporu. V torek se bo tako vremenska obremenitev nekoliko povečala, v sredo pa bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

Napoved za sosednje pokrajine

V naši bližini bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Burja ob severnem Jadranu bo danes oslabela in jutri ponehala.