Ob koncu junija meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved pravijo, da je bila prva tretjina poletja vremensko dokaj normalna, brez kakšnih večjih presežkov v eno ali drugo smer. V naslednjih dneh se bo ogrelo, predvsem v nedeljo bo vroče. Napovedi za prvo polovico julija pa niso najbolj obetavne za tiste, ki komaj čakate na naslednji vročinski val.

Najbolj vroče bo v nedeljo, pričakujte tudi nevihte

"V naslednjih dneh se bo prehodno vzpostavil afriški greben. Najbolj vroče kaže za nedeljo, ko bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo imel na vzhodu imel fenski učinek, zato bi bilo kje lahko tudi blizu 35 °C. Sicer pa nič posebnega za konec junija in brez kakšnih vročinskih rekordov," napovedujejo meteorologi omenjenega portala.

Jutri bo sprva oblačno, čez dan se bo zjasnilo, popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 22 °C in 27 °C. V petek bo večinoma sončno in vroče, popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta zlasti v hribovitem svetu, najvišje temperature bodo med 25 °C in 30 °C.

V soboto bo sončno in vroče, najvišje temperature bodo med 28 °C in 33 °C. V nedeljo bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 25 °C, drugod med 30 °C in 35 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, hladneje bo, najvišje temperature bodo med 17 °C in 22 °C, na Primorskem do 25 °C, so še zapisali na ciklon.si / srednjeročna napoved.

Kakšen pa bo julij?

Meteorologi pravijo, da se kaj bistvenega ne bo zgodilo do sredine julija: "Še vedno bodo prisotni višinski cikloni, kar pomeni, da bo vreme občasno še naprej nestabilno, tako da bo povprečna temperatura do sredine julija nekje v skladu z dolgoletnim povprečjem."

Prvi julijski teden bo nekoliko hladnejši od dolgoletnega povprečja, pričakujemo lahko tudi dva padavinska maksimuma z vmesnimi sončnimi obdobji v ponedeljek, 1. julija in v četrtek, 4.j ulija, napovedujejo na ciklon.si / srednjeročna napoved.