Vse od uvedbe elektronskih vinjet za slovenske avtoceste se je veliko ljudi zaradi izgube računa vozilo po avtocestah brez veljavne vinjete. Da bi se izognili visokim globam, se je problema izgubljenih računov elektronskih vinjet lotil Mariborčan Matej Sakelšek, ki je naredil nalepko, s katero si lahko ljudje označijo, kdaj jim elektronska vinjeta poteče.

“Trenutni sistem je narejen zelo čudno, saj ne veš kdaj ti vinjeta poteče. Sam sem na spletni strani DARSA tudi neuspešno preveril veljavnost košarice,” je dejal Sakelšek, ki je do ideje prišel po skoraj mesečni vožnji po avtocestah brez vinjete.

Globe tudi do 4000 evrov

Globa za vožnjo brez vinjete na avtocestah je lahko tudi do 4000 evrov, je dodal Mariborčan, čigar nalepke so narejene podobno kot stare vetrobranske vinjete. Njegove nalepke so v prozorni in beli podobi s črnim tiskom.

Sakelšek želi svoje nalepke prodajati tudi na bencinskih servisih in v večjih trgovinah, nedavno nazaj pa je tudi naredil spletno stran, kjer si lahko ljudje naročijo nalepko in jo prejmejo še isti dan.