Slovenija

Končno napovedali kdaj bo vreme stabilnejše

Uredništvo , 05.08.23 ob 18:16

V noči na nedeljo se bo težišče padavin koncentriralo nad vzhodno in severovzhodno Slovenijo.

Končno napovedali kdaj bo vreme stabilnejše

Po ujmah, ki so zelo prizadele Slovenijo je prihodnji teden na vidiku stabilnejše vreme, napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.

Nad severnim Sredozemljem je odcepljeno jedro hladnega zraka s plitvim ciklonom, ki kroji vreme pri nas in v naši okolici. V višinah bodo danes in jutri nad Slovenijo pihali vetrovi spremenljivih smeri. V prihodnjem tednu se bo nad naše kraje postopno razširil anticiklon s stabilnejšim vremenom.

V noči na nedeljo se bo težišče padavin koncentriralo nad vzhodno in severovzhodno Slovenijo. Predvsem tam bi lahko po nekaterih izračunih meteoroloških modelov občasno še obilneje deževalo, za jutri napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod tudi delno jasno. Ozračje bo nestabilno. Zjutraj in dopoldne bo v večjem delu Slovenije suho, le ponekod bo občasno rahlo deževalo. Sredi dneva in popoldan se bodo v večjem delu Slovenije pojavljale plohe in nevihte. Lokalno niso izključeni nalivi in sodra. Ozračje se bo do večera povsod umirilo. Temperature bodo podobne današnjim.

Od ponedeljka bo prevladovalo delno jasno vreme

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ozračje še ne bo stabilno, zato se bo predvsem čez dan in popoldan še nastalo nekaj posameznih ploh. Jutranje temperature bodo od 9 do 14 °C, najvišje dnevne pa med 19 in 25 °C.

V nadaljevanju tedna bo možnost nastanka ploh in neviht minimalna. Prevladovalo bo delno jasno vreme. Dnevne temperature se bodo predvidoma gibale okrog 25 °C. Meteorološki izračuni trenutno kažejo, da se bo možnost pojava konvektivnih padavin ponovno nekoliko povečala prihodnji vikend vendar kakšnih ujm predvidoma ne bo, še napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.