17-letna Ana že težko časa na polfinalni nastop šova Slovenija ima talent. S katero skladbo se bo predstavila, še ne želi povedati.

Tisti, ki so preteklo nedeljo spremljali priljubljeno oddajo Slovenija ima talent, zagotovo niso spregledali zlatega gumba žiranta Lada Bizovičarja. Dobila ga je 17-letna Ana Grdadolnik iz Lehna na Pohorju, ki je ob stoječih ovacijah, Ladovem padcu s stola  in vsesplošnem navdušenju v dvorani zapela pesem legendarne Whitney Houston. Z Ladovo pomočjo Ana kot dobitnica zlatega gumba potuje naravnost v polfinale šova.

Ana, ki poje že od malih nog, ima že štiri avtorske skladbe

Ani, ki obiskuje II. gimnazijo Maribor in snema v studiu Martina Lesjaka v Rušah, smo zastavili nekaj vprašanj. Povedala nam je, da že od nekaj zelo rada poje. “Pojem že od takrat, ko sta nama z bratom pela starša. Takrat sem bila še majhna in petje mi je priraslo k srcu. Sicer ne prihajam iz glasbene družine.” S petjem se je začela intenzivneje ukvarjati pri 11. letih, ko je začela nastopati pri Spidiju, nato je prešla pod okrilje učiteljice glasbe Silveli Grosek, sodelovala pa je tudi z Martinom Lesjakom in Aleksom Volaskom. V tem trenutku ima že štiri avtorske pesmi.

Ne bi zdaj rekla, da imam najljubšo zvrst, saj je čisto odvisno od pesmi. Glede tega sem zelo odprta.

Na vprašanje, katera je njena najljubša zvrst glasbe, Ana odgovarja: “Ne bi zdaj rekla, da imam najljubšo zvrst, saj je čisto odvisno od pesmi. Glede tega sem zelo odprta.”

Že od nekdaj si želi nastopati na velikih odrih

Ana pravi, da se je za sodelovanje v oddaji Slovenija ima talent odločila, ker si je že od nekdaj želela nastopati: “Privlači me ta velik oder, ki je v oddaji Slovenija ima talent. Pela sem vsak dan in vadila za nastop. Skupaj z učiteljico petja Silveli sva popravili napake, ki sem jih imela pri izvajanju pesmi, in poskušali čimbolj izpiliti skladbo.”  Whitney Houston ji, kot nam je dejala, predstavlja nek izziv, saj zanjo meni, da je res vrhunska glasbena izvajalka. “Izziv mi je predstavljala tudi njena skladba. Upam, da sem ga dobro izvedla.”

Ko pa sem dobila zlati gumb, pa niti ne znam opisati teh čudovitih občutkov.

“Pred nastopom sem imela tremo, saj je to bil zelo pomemben nastop zame. Ko pa sem dobila zlati gumb, pa niti ne znam opisati teh čudovitih občutkov,” je še povedala simpatična pevka in dodala, da so bili vsi domači, pa tudi krajani Lehna, zanjo zelo veseli in jo podpirajo. Njen najljubši žirant je, pričakovano, Lado, ker “mi je dal zlati gumb”.

In kaj Ana, ki tudi v prihodnje ostaja odrta za vse v zvezi z glasbo, pripravlja za polfinalni nastop? “To pa naj ostane presenečenje, he he.”